skoljobb.se

Vinsta grundskola söker Lärare i fritidshem med behörighet i idrott

Ansök nu

Vinsta grundskola söker Lärare i fritidshem med behörighet i idrott

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

I våra skolor och på våra fritidshem ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare i fritidshem/fritidspedagoger:

  • Planera, genomföra och utvärdera verksamheten med utgångspunkt från nationella mål och riktlinjer.
  • Tillämpa en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer.
  • Erbjuda en meningsfull fritid som utgår ifrån elevernas behov, intressen och erfarenheter.
  • Inta ett demokratiskt och empatiskt förhållningsätt. Där god omsorg kombinerat med undervisning, tillsammans stimulerar elevens utveckling och lärande.

Arbetsplatsbeskrivning

Vinsta grundskola består av två enheter, Östra och Västra och ligger i Vällingby i västra Stockholm. Skolan är en kommunal F-9 skola med ca 950 elever fördelade med årskurserna F-5 på Östra och årskurserna 4-9 på Västra. Vi är organisatoriskt indelade i stadier vilka leds av biträdande rektorer. Skolan har hälsa och digitalisering som fokusområden och är under ständig utveckling för att på bästa sätt bidra till en ökad måluppfyllelse. Är du en person som är strukturerad, relationsfokuserad och brinner för pedagogisk utveckling, då är du helt rätt person för oss och vi för dig! Vinsta grundskola är lätt att ta sig till både med bil, kollektivt och ligger nära flera stora grönområden.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill vara med och utveckla en verksamhet präglad av kvalitet, glädje och professionalism!

Du kommer att ingå i ett av skolans årskurs arbetslag F-5 på Vinsta grundskola östra och i samverkan med övriga pedagoger ansvara för elevernas hela skoldag, där du som lärare i fritidshem har ansvar för fritidshemsverksamheten. Du kommer tillsammans med arbetslaget planera, genomföra och utvärdera den pedagogiska verksamheten på fritidshemmet utifrån Lgr22. I samarbete med ditt arbetslag arbetar du för elevernas bästa under hela skoldagen.

Hos oss har alla lärare i fritidshem tillgång till egen dator, Ipad och arbetskläder. Som lärare i fritidshem kommer du även ingå i skolans utvecklingsgrupp. Utvecklingsgruppen arbetar tätt ihop med biträdande rektor för att utveckla det systematiska kvalitetsarbetet, säkra en hög kvalitet på undervisningen i fritidshemsverksamheten samt verka för att verka för att stärka professionaliteten hos fritidshemspersonalen. På Vinsta grundskola arbetar vi med kooperativt lärande både under skoltid och på fritids. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen och behörighet att undervisa i fritidshem samt behörighet att undervisa i idrott. I första hand söker vi efter dig som är utbildad och legitimerad lärare i fritidshem. Vi söker dig som kan skapa situationer där elever lyckas. Ditt ledarskap bottnar sig i tron om att alla barn kan och vill utvecklas. Som person är du lyhörd för elevernas behov, tydlig, respektfull och har stor förmåga till samverkan med såväl våra elever som vårdnadshavare och kollegor. En viktig uppgift är att föra in fritidspedagogik i arbetslaget. Din arbetsinsats grundas utifrån ett stort engagemang där du är initiativrik och vill vara med och utveckla vår skola.

 Personliga egenskaper

Du är trygg, positiv och ansvarstagande samt har ett brinnande intresse för ditt yrke. Vi ser gärna sökande med god förmåga att driva utvecklingsprocesser såväl enskilt som ihop med andra. Du får gärna ha intresse av att följa aktuell forskning inom pedagogik och ha en vilja att utveckla din egen undervisning samt delge dina erfarenheter till andra. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet vid rekryteringen.

 Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år, introduktionsperioden.
Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat.
Läs mer på www.pedagogstockholm.se

Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
 

Anställningsform      Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning      Heltid
Tillträde      10 augusti 2022
Antal lediga befattningar      1
Sysselsättningsgrad      100%
Ort      Vällingby
Län      Stockholms län
Land      Sverige
Referensnummer      2022/3316
Kontakt
  • Nina Alshammar, 0850805604
Facklig företrädare
  • Sara Danielsson - Lärarförbundet, 0850805461
  • Lars Cederling - Lärarnas riksförbund, 0850805461
Publicerat      2022-05-10
Sista ansökningsdag      2022-05-24
Legitimationskrav      Lärare
Utbildningskrav      Högskola/universitet

Dela detta jobb

Vinsta grundskola söker Lärare i fritidshem med behörighet i idrott

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen