skoljobb.se

Vinsta grundskola Östra söker specialpedagog

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-11-28

Ansök nu

Vinsta grundskola Östra söker specialpedagog

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

 

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Vinsta grundskola består av två enheter, Östra och Västra och ligger i Vällingby i västra Stockholm. Skolan är en kommunal F-9 skola med ca 1100 elever fördelade med årskurserna F-5 på Östra och årskurserna 4-9 på Västra. Vi är organisatoriskt indelade i stadier vilka leds av biträdande rektorer. Skolan har hälsa och digitalisering som fokusområden och är under ständig utveckling för att på bästa sätt bidra till en ökad måluppfyllelse. Är du en person som är strukturerad, relationsfokuserad och brinner för pedagogisk utveckling, då är du helt rätt person för oss och vi för dig! Vinsta grundskola är lätt att ta sig till både med bil, kollektivt och ligger nära flera stora grönområden.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är utbildad specialpedog till Vinsta grundskola Östra och som har erfarenhet att arbeta i grundskolan. Tjänsten är på 50%.  Som specialpedagog arbetar du mot årskursen 4-5. Du kommer att ha en konsulterande och handledande roll gentemot lärare och övriga kollegor i elevhälsan. I nära samarbete utvecklar du tillsammans med lärare, pedagoger och skolledning arbetet i klassrummet och på skolan när det gäller anpassningar för elevers utveckling mot målen. Arbetet innebär många kontaktytor med elever, personal och vårdnadshavare. Du behöver vara bekväm att tala inför en större grupp vårdnadshavare och personal samt känna dig bekväm att uttrycka och driva arbetet vidare i samband med samverkansmöten. Tjänsten går att kombinera med en speciallärartjänst med undervisning i en studio och blir då 100%.

Du kommer att arbeta tillsammans med andra specialpedagoger som också arbetar på Vinsta grundskola. Skolan har i dagsläget 5 specialpedagoger och 2 speciallärare. Du kommer att ingå i elevhälsan som består av skolsköterskor, kuratorer, SYV, specialpedagoger och skolledning. Du kommer att ha möjlighet att bidra till att utveckla det specialpedagogiska arbetet i professionsgruppen specialpedagoger samt med övriga elevhälsoteam.

Vi söker dig som har ett tydligt pedagogiskt ledarskap. Genom ditt pedagogiska ledarskap vill vi att du skapar goda relationer med elever, personal och föräldrar. Du ska vara väl förankrad i skolans styrdokument samt uppdaterad kring forskning inom det specialpedagogiska området. Fokus i arbetet som specialpedagog ska vara det förebyggande och främjande elevhälsoarbetet, där vi bl.a ser att du arbetar för att utveckla arbetet med att skapa tillgänglig lärmiljö. Du ska vara väl förtrogen med vad som gäller i arbetet med extra anpassningar och särskilt stöd.  Du ska kunna uttrycka dig väl i skrift.  

Du kommer vara del av vår Elevhälsa där du bidrar med specialpedagogisk kompetens. Inom ramen för ditt arbete förväntas du bland annat föreslå insatser och anpassningar för elever i behov samt ansvara för upprättandet av utredningar och åtgärdsprogram.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation och specialpedagogexamen. Du har erfarenhet av undervisning i grundskolan. Du har kunskap om NPF, språkstörning och läs- och skrivsvårigheter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du har god samarbetsförmåga och har förmågan att skapa gott samarbete och goda relationer. 

Att knyta kontakter, bygga relationer och samverka med elever, vårdnadshavare och personal har du lätt för. Du är lyhörd och har en god kommunikativ förmåga och tycker om att samarbeta och tänka nytt. Vidare är du initiativrik och lösningsinriktad. Du skall ha god samarbetsförmåga, positiv vilja och förmåga att utveckla verksamheten och se möjligheter men även kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ.

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Dela detta jobb

Vinsta grundskola Östra söker specialpedagog

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen