skoljobb.se

Vikarierande administrativ chef grundskolan

Ansök nu

Vikarierande administrativ chef grundskolan

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Hammarbyskolan södra är en f-9 skola som ligger i södra Stockholm. Skolan har idag 850 elever i förskoleklass och grundskola. I organisationen finns även en stor fritidshemsverksamhet med flera avdelningar och en väl fungerande fritidsklubb. Skolan har nyrenoverade lokaler och en nyrenoverad skolgård med många möjlighet till lek och motorisk träning. Skolan har vuxit under de senaste sex åren, från en f-6-skola med 200 elever, och förväntas inom några år vara fullt utvecklad med ca 950 elever.
På Hammarbyskolan södra möts du av glädje och ett öppet samt välkomnande klimat. Det är en skola där alla ska kunna lyckas. Du möts av välutbildad personal med lång erfarenhet och stort engagemang för att skapa förutsättningar för elevernas framgång. Skolans vision lyder "Alla elever deltar i och tillgodogör sig undervisningen med hälsan i behåll". Skolan är certifierad från Magelungen akademi i "preventiva
inkluderande lösningar" och arbetar vidare med konceptet i egen regi under devisen FRAMTID. Skolans personal har genom certifieringen fått en gemensam grund att stå på och därigenom kunnat utveckla undervisningen för att nå alla elevers utvecklingspotential.
Hammarbyskolan södra är en skola för elever med olika bakgrund och förutsättningar. Personal och skolledning har höga och positiva förväntningar på våra elever. Trygghet, trivsel och god hälsa är avgörande för att våra elever ska nå goda resultat i skolan. I vårt gemensamma elevhälsoarbete har vi fokus på förebyggande och hälsofrämjande arbete.
Organisationen har tillagningskök med två kockar och ett eget skolbageri, vilket innebär att vi får mat lagad från grunden varje dag. Detta bidrar till elevernas möjlighet till lärande under hela skoldagen.
Läs gärna mer om skolan på skolans hemsida.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten är ett föräldraledighetsvikariat. Ordinarie administrativ chef kommer att arbeta tillsammans med vikarien under vikariatets första veckor.

Du kommer i rollen som Administrativ chef bland annat arbeta med att ansvara för under rektors ledning:
- Budget-, ekonomiska uppföljnings- och ekonomiska planeringsprocessen
- Skolans dokumenthanteringsfrågor så som arkiv och diarieföring
- Stöd avseende elev-, personal- och ekonomiadministration till skolan i syfte att avlasta kärnverksamheten
- IT
- Avtalsfrågor samt för processen kring upphandling.
- Fastighets- och lokalfrågor. Ansvara för skolans lokalvård.
- Arbetsmiljöarbete inom administration och service som du driver, utvecklar och följer upp
- Extern och intern kommunikation.

Som administrativ chef är du strategiskt stöd till skolledningen i genomförandet av verksamhets- och omvärldsanalyser, ekonomistyrningens och andra styrsystems utformning samt vid effektiviseringar av verksamheten.
Du har övergripande ekonomiskt och administrativt ansvar för skolans lokaler.
Du har personalansvar för den icke-pedagogiska personalen dvs kansli, vaktmästeri och kök.
Tillsammans med rektor och tre biträdande rektorer utgör du skolans ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ekonomisk och/eller personalvetarutbildning på akademisk nivå/högskoleexamen alternativt annan utbildning som vi bedömer likvärdig för tjänsten.

Vi söker dig som har:
- Goda kunskaper i system för ekonomiuppföljning
- Mycket goda kunskaper av dokumenthantering.
- Mycket goda IT-kunskaper.
- Du ska ha god analytisk och organisatorisk förmåga, samt god förmåga att utrycka dig i tal och skrift
- Du ska tidigare ha arbetat med administrativa arbetsuppgifter, med fördel i en kommunal grundskola.
- Kunskaper om OSL (2009:400) PUL (1998:204), Arkivlag (1990:782), LOU (2016:1145) samt Skollag (2010:800) och Skolförordning (2011:185).

Det är även meriterande om du har:
- Kunskaper i ekonomisystemet Agresso, Stockholms skolplattform och Stockholms stads rutiner för dokumenthantering är meriterande
- Tidigare erfarenhet av att ha arbetat i skola. Du behöver trivas i en miljö med barn/ungdomar och ha ett intresse för frågor som rör elevers lärande och skolan.
- Vana vid att arbeta med skolans styrdokument och systematiskt kvalitetsarbete.
- Erfarenhet av att ta fram styrdokument, lathundar och rutinbeskrivningar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och följande kompetenser:

Du är relationsskapande och har en god förmåga att samtala med unga människor. Du kan sätta gränser och använder dig av ett lågaffektivt bemötande av elever. Du har en god kommunikativ- och samarbetsförmåga, både med elever och personal. Du är trygg, tillitsskapande och inser vikten av att vara en vuxen förebild.

Övrigt

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och 30 gymnasieskolor med olika inriktningar.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Anställningsform      Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning      Heltid
Tillträde      2022-08-08
Antal lediga befattningar      1
Sysselsättningsgrad      100%
Ort      Johanneshov
Län      Stockholms län
Land      Sverige
Referensnummer      2022/3114
Kontakt
  • Kristina Forslund, 0850846820
  • Pelle Kyhlén, 0850846814
Publicerat      2022-05-09
Sista ansökningsdag      2022-05-23
Utbildningskrav      Högskola/universitet

Dela detta jobb

Vikarierande administrativ chef grundskolan

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen