skoljobb.se

Vik. förskollärare till förskoleklass på Fagersjöskolan

Regioner
Utgår

2022-05-23

Ansök nu

Vik. förskollärare till förskoleklass på Fagersjöskolan

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du arbeta på en grundskola med ca 200 härliga elever från förskoleklass till årskurs 6? Då tycker vi att du ska söka till Fagersjöskolan som ligger naturskönt bredvid sjön Magelungen och är en fantastisk skola att arbeta på.
Här möts du av glädje och stolthet, både från barn och vuxna. Alla som arbetar här har hög kompetens, stort engagemang och det är härlig stämning i kollegiet.
Vår vision är att skapa den bästa skolan för varje elev, varje dag och vi arbetar utifrån ett f-6 perspektiv med trygghet och lärande som ledord. Skola och fritidshemsverksamhet arbetar nära tillsammans utifrån skollag, läroplan, forskning och beprövad erfarenhet.
Vi samarbetar med kulturskolans El Sistema, med Skärgårdsstiftelsen, med olika teaterensembler och författare. Vi har skapat genomtänkta lärmiljöer och byggt ett nytt, aktivt skolbibliotek mitt i skolan.
Skolan ligger i ett mångkulturellt område med högt socioekonomiskt index, vilket innebär att vårt kompensatoriska uppdrag är viktig del i verksamheten.
 

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig, en engagerad och utvecklingsinriktad förskollärare till vår förskoleklass. Tillsammans med kollegor och ledning på skolan skapar du en trygg och god lärande miljö för skolans elever. Rollen som förskollärare i förskoleklass innebär att du tillsammans med en lärarkollega ansvarar för att undervisningen i förskoleklass bedrivs utifrån läroplan och skolans terminsplaneringar för förskoleklass samt att dessa planeringar håller en hög kvalité. Du är väl insatt i grundskolans styrdokument och läroplan, genom din teoretiska kunskap omsätter du innehållet i praktiken. Vi tror på tydlighet, kooperativt lärande och ett lågaffektivt bemötande. Du är öppen för nya och olika perspektiv samt förväntas vilja lära dig av andra och dela med dig av dina teoretiska kunskaper och din pedagogiska kompetens till dina kollegor.
Merparten av förskollärarens arbetstider är förlagda i barngrupp förutom planeringstid vilket innebär att du även arbetar på fritidshemmet under eftermiddagen.

Kvalifikationer

Du är legitimerad förskollärare med några års erfarenhet av yrket. Det är meriterande om du har specialpedagogisk kompetens.

Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper. Vi tror att du har uppnått personlig mognad. Du är bra på att samarbeta och skapa relationer med både barn och vuxna. Du har goda ledaregenskaper och kan leda både barngrupper och kollegor i vardagen på ett smidigt och lyhört sätt. Du har god förmåga att uttrycka dig väl i det svenska språket, både i tal och skrift. Du har god digital kompetens och är van att använda digitala verktyg både i undervisningen, samverkan och vid dokumentation. Det är meriterande om du har erfarenhet att leda kollegor i arbetslaget. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i Stockholms stads digitala skolplattform. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av arbete i skola.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
 

Anställningsform      Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning      Heltid
Tillträde      2022-08-12
Antal lediga befattningar      1
Sysselsättningsgrad      100
Ort      Stockholm
Län      Stockholms län
Land      Sverige
Referensnummer      2022/3172
Kontakt
  • Linda Sätterström, 0850847441
Publicerat      2022-05-05
Sista ansökningsdag      2022-05-23
Legitimationskrav      Lärare
Utbildningskrav      Högskola/universitet

Dela detta jobb

Vik. förskollärare till förskoleklass på Fagersjöskolan

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen