skoljobb.se

Teacher, Special Education, Social Studies, Swedish

Ansök nu

Teacher, Special Education, Social Studies, Swedish

About this vacancy

Vill du ha ett av de viktigaste och spännande uppdragen som finns? Vill du jobba i en internationell miljö med kollegor från hela världen? Internationella Engelska Skolan i Helsingborg är en 4-9 grundskola. Skolan är centralt belägen på söder i Helsingborg med närhet till havet, kultur, det vackra Skånska landskapet och även mysiga Helsingör i Danmark. IES Helsingborg har cirka 520 elever. Den magnifika Gustav Adolfsskolan byggdes år 1901 och är en av Helsingborgs vackraste bygnnader. IES öppnade skolan 2017, nyrenoverad men med samma fantastiska karaktär. Vi är en tvåspråkig skola där engelska och svenska används i den dagliga undervisningen. Vi har fokus på en trygg skolmiljö, språkutveckling och att våra elever ges möjlighet att uppnå sin fulla potential.

Ditt nya jobb

Vi söker en speciallärare med inrikting i svenska och SO. Vi söker dig som vill vara med och utveckla en växande, dynamisk skola. Dina arbetsuppgifter är att tillsammans med arbetslagen stödja elever att utvecklas; direkt i arbete med eleven eller genom att stödja lärare. Arbete med särskilt stöd och delaktighet i skolans pedagogiska utvecklingsarbete är också viktiga uppdrag i tjänsten. Som speciallärare är ditt uppdrag att arbeta skolutvecklande genom ett hälsofrämjande och förebyggande samarbete med elevhälsan, arbetslag, ämneslag, skolledning, elever samt vårdnadshavare. Du behöver vara uppdaterad kring forskning och kunna delge denna till hela verksamheten. Du ska arbete kring att utveckla skolans lärmiljöer med fokus på förebyggande arbete samt ledning och stimulans. En viktig del i ditt uppdrag som speciallärare är att handleda kollegor och att vara en kvalificerad samtalspartner i pedagogiska frågor. Tillsammans med specialpedagoger, dina speciallärarkollegor och skolledningen har du en överblick över skolans behov, stödinsatser samt utvecklingsområden samt följer upp kunskapsutvecklingen hos eleverna. Du är en del av elevhälsoteamet som också består av Rektor, skolpsykolog, skolsjuksköterska, skolläkare, logoped, specialpedagog, kurator och SYV. Tillsammans med speciallärarna bygger du även upp skolans flexgrupp.

Din kompetens

Du är behörig speciallärare med grundskollärarexamen i botten. Vi ser gärna att du i din profession har god samarbetsförmåga och är relationsskapande. Förmåga till struktur och en kvalitetsmedvetenhet är också viktiga egenskaper. Är du en öppen, nyfiken och driven person tror vi att du skulle trivas hos oss! Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan. IES Helsingborg TEAM - Together Everyone Achieves More!

Dela detta jobb

Teacher, Special Education, Social Studies, Swedish

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB