skoljobb.se

Teacher, Special Education , Ages 13 - 16

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-05-27

Ansök nu

Teacher, Special Education , Ages 13 - 16

About this vacancy

Speciallärare till Internationella Engelska Skolan i Lund

Internationella Engelska Skolan (IES) Lund är en åk 4-9 skola med 730 elever och 80 medarbetare. Vi söker nu en engagerad och drivande Speciallärare till vårt Specialpedagogiska team. Du tror på att varje elev kan och har möjlighet att nå sin fulla potential och du hjälper gärna lärare  att skapa förutsättningar för differentiering och även individuella anpassningar där det behövs. Du brinner för specialpedagogik och är intresserad av att utveckla och ta del av den senaste forskningen kring  lärande. Du delar IES värderingar och etos och tycker att en säker och trygg skolmiljö är grunden för lärande. Som person är du självständig men tycker om att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du är en sann pedagog som både kan arbeta individuellt med eleverna men också trivs att coacha och motivera team och lärarkollegor. Du är utbildad speciallärare som pratar både engelska och svenska flytande. Du har förmågan att snabbt sätta dig in i ärenden och rutiner och kan både jobba självständigt och vara del av ett team. Känner du att det här är du? I så fall är du välkommen att söka till vår skola i Lund

Om tjänsten

Tjänsten går ut på att ansvara för det specialpedagogiska arbetet med elever i årskurs 8 och 9 i framförallt matematik, men även i viss mån inom läs- och skrivutveckling. Du kommer att ingå i ett specialpedagogiskt team tillsammans med två andra speciallärare, två specialpedagoger och fyra lärarassistenter och två socialpedagoger. Visst arbetssätt finns redan inarbetat, men det finns även utrymme för dig att till viss del själv bidra till utformningen av tjänsten. 

Ansvarsområden

●   Ansvara för elever i behov av stöd och anpassningar i årskurs 8-9 , främst i matematik och även i viss mån i svenska.

●   Inventera och ansvara för att elever kan använda och använder hjälpmedel

●   Bidra till pedagogiska kartläggningar genom att utföra olika diagnostiska tester i svenska och matematik, samt vid behov skriva åtgärdsprogram utifrån elevers behov

●   Arbeta med smågrupper med elever i behov av  stöd 

●   Vara med att utveckla och implementera den specialpedagogiska verksamheten på skolan 

●   Besöka lektioner och ge vägledning och stöd åt lärare för differentiering och även för elever med behov av individuella anpassningar

●   Anpassa undervisningsmaterial till de elever som behöver

Kvalifikationer

●   Delar IES värderingar och etos

●   Utbildad till speciallärare inom matematik och gärna med med goda kunskaper om läs- och skrivutveckling.

●   Erfarenhet av att anpassa material till elever

●   Erfarenhet av att arbeta med läs- och skrivutveckling

●   Erfarenhet av att arbeta med utveckling inom matematik

●   Intresserad av att arbeta med kartläggning av elever

●   Intresserad av olika digitala hjälpmedel, Chromebook i synnerhet

●   Goda kunskaper i engelska språket

●   Mycket goda kunskaper i svenska språket

●   Erfarenhet av att kunna schemalägga stödgrupper utifrån elevperspektiv är meriterande

Om IES

Vi är en skola med en tydlig struktur som möjliggör för lärare att fokusera på att undervisa och där eleverna vet vad som förväntas av dem. Vår värdegrund utgår från att vi tror på elevernas förmåga och potential och vi sätter lärande och kunskap i första rummet. Eleverna lär sig att ta ett personligt ansvar för sin egen utveckling och skolans miljö och att respektera sina skolkamrater, lärare och sig själva.

Vi är en internationell skola som följer den svenska läroplanen och undervisningen bedrivs både på svenska och på engelska. I ämnet svenska och SO bedrivs undervisningen bara på svenska. IES är unikt med den breda kompetens våra internationella och svenska lärare tillsammans utgör. Erfarenhet och utbildning från hela världen möts för att skapa den bästa lärmiljön för våra elever. 

Tjänsten riktar sig till elever i årskurs 8 och 9. Intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan, Ladda upp CV och personligt brev via IES Careers.  https://apply.engelska.se

Tjänstgöringsgrad är 100% med tillträde i augusti 2022 och vi tillämpar 6 månaders provanställning. För anställning krävs ett utdrag ur belastningsregistret som avser arbete i skola och förskola.

Dela detta jobb

Teacher, Special Education , Ages 13 - 16

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB