skoljobb.se

logga

Studie- och yrkesvägledare (SYV)

Företag Alvesta kommun
Regioner
Utgår

2022-11-30

Ansök nu

Studie- och yrkesvägledare (SYV)

Om arbetsplatsen

Alvesta kommun med drygt 20 000 invånare — södra Sveriges mittpunkt — Integrerar lokalt boende med globala möjligheter. En position som bygger på högkvalitativ kommunal service, ett framgångsrikt näringsliv och en bra blandning av tätorter och landsbygd. Lägg därtill en stark infrastruktur med järnväg, flyg och ett välutvecklat vägnät så förstår du varför Alvesta kommun är rätt val. 
– Stor nog för att idéer skall födas och utvecklas 
– Liten nog för att alla skall bli sedda och uppskattade samt korta beslutsvägar 

I Alvesta kommunkoncern är vi ca 2000 medarbetare inom flera olika yrkeskategorier som varje dag arbetar med att göra skillnad för våra invånare. Vår gemensamma värdegrund är ”Tillsammans skapar vi en bättre vardag för våra invånare och oss medarbetare. Vi utvecklas genom goda möten och öppen dialog. Detta uppnår vi genom vår värdegrund som bygger på ”Delaktighet, Engagemang och Tillit”. Vårt fokus är att skapa den bästa möjliga kommunala servicen för dem vi är till för; invånare, företagare och besökare. Alvesta kommun arbetar utifrån en styrmodell som bygger på tillitsbaserad ledning och styrning med fokus på Agenda 2030. 
Vill du vara med på vår spännande resa med siktet inställt på hållbar samhällsutveckling?

Förvaltningen för arbete och lärande innefattar Avdelningen barn och vuxen, Avdelning ekonomiskt bistånd och Avdelningen Allbo lärcenter/arbetsmarknad. Förvaltningens grunduppdrag är att ge utbildning, stöd och insatser till personer utifrån individens behov och förutsättningar. Genom tidiga och förebyggande insatser bedriver förvaltningen ett målinriktat arbete i samverkan med andra samhällsaktörer. Inom förvaltningen sker en stor digitaliseringsprocess för att skapa digitala undervisningsformer, klientmöten, kvalitetsarbete och e-tjänster. 

Allbo lärcenter skapar utbildning för gymnasieelever och vuxenstuderande samt arbetsmarknadsinsatser utifrån arbetsmarknadens behov och förväntningar. Det finns ett stort fokus på att arbeta för integration och inkludering för de människor vi möter. Vår avdelning består av drygt 50 duktiga och engagerade medarbetare som varje dag gör skillnad för Alvesta kommuns invånare på olika sätt. Nu söker vi dig som vill jobba som studie- och yrkesvägledare hos oss!

Arbetsuppgifter

Som studie- och yrkesvägledare arbetar du med studie- och yrkesvägledning på både individ- och gruppnivå. Tillsammans med den studerande, utbildningsanordnare och branscher planeras validering och kompletterande utbildning med syftet att nå betyg eller intyg. I arbetet ingår utveckling av vägledning av nyanlända och att förstärka möjligheterna att kombinera språkinlärning med övriga utbildningsalternativ. I tjänsten ingår även antagningsarbete där studie- och yrkesvägledaren har en viktig roll samt att göra examensplanering för våra elever. 

Som studie- och yrkesvägledare hos oss får du arbeta i ett nära samarbete med flera delar av vår förvaltning, som exempelvis andra studie- och yrkesvägledare, gymnasieskola, vuxenutbildning, Ungdomskontoret och ekonomiskt bistånd. Tillsammans bedriver ni uppsökande verksamhet för att hitta de individer som är i behov av stöd och för att sedan arbeta för att motivera dem till sysselsättning. Du kommer även att samverka med näringslivsaktörer i kommunen, Arbetsförmedlingen och andra externa aktörer. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har engagemang för människor, har god förmåga till att samverka med olika typer av yrkeskategorier och är öppen för att hitta individuella lösningar utifrån individens behov och förutsättningar. 

Vi söker dig som har studie- och yrkesvägledarexamen, men även annan högskoleutbildning som bedöms likvärdig kan komma att bli aktuell. Vi värdesätter att du har erfarenhet och kunskap från studie- och yrkesvägledning samt kring arbetsmarknadsfrågor

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde januari 2023 eller enligt överenskommelse.

 

Ansökan

Ansök senast: 2022-11-30

Referensnummer: A1173968/2022

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Arbete dagtid måndag-fredag. Flextidsavtal. 

Kontakt

Kontaktperson

Kristina Davidsson
Avdelningschef/rektor
0472-150 80
kristina.davidsson@alvesta.se

Facklig företrädare

Facklig företrädare nås via Alvesta kommuns Kontaktcenter
0472-150 00

Övrigt

Vi undanber oss samtliga annonsförsäljare. 
I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval, vilket innebär att du kan komma att bli kontaktad innan sista ansökningsdag. Vänta därför inte med din ansökan.

Dela detta jobb

logga
Studie- och yrkesvägledare (SYV)

Alvesta kommun