skoljobb.se

Stenungsunds kommun söker Studie- och yrkesvägledare

Regioner
Utgår

2019-12-12

Ansök nu

Stenungsunds kommun söker Studie- och yrkesvägledare

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med ca 26 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Stenungsund är en barnvänlig kommun där vi värnar om barns rättigheter och arbetar för att barn och ungdomar ska ha en god uppväxtmiljö. Vi erbjuder mycket goda möjligheter till utbildning och arbete eller annan sysselsättning. I Stenungsunds kommun utbildar vi världsmedborgare som står väl rustade för framtidens alla utmaningar.

Sektor Utbildning i Stenungsund omfattar 16 förskolor och 10 grundskolor med tillhörande Skolbarnomsorg och Grundsärskola. Det går ca 5500 barn/elever inom verksamheterna.
I Sektorn ingår Gymnasium, Vuxenutbildningen med sammanlagt 2200 elever samt Arbetsmarknadsenhet, Kultur- och Fritid.

I Sektor Utbildning finns en Centralt organiserad Barn- och elevhälsa och i denna är Studie- och yrkesvägledare, Skolkuratorer, Skolpsykologer, Skolsköterskor, Logoped och Specialpedagoger anställda. Inom Centrala barn- och elevhälsan finns även samfinansierade verksamheter så som Skolfam, Skifo och Familjecentral.

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu en Studie- och yrkesvägledare!

Som Studie- och yrkesvägledare i Stenungsunds kommun är du anställd centralt med enhetschef för barn- och elevhälsan som chef. Din arbetsplats är på skolan med rektor som arbetsledare.

Du ingår i skolans elevhälsoteam och har ett nära samarbete med teamets övriga professioner så som skolkurator, skolsköterska, skolpsykolog, specialpedagog och rektor.

Arbetsuppgifterna innebär ett processinriktat vägledningsarbete med eleverna under hela studietiden. Vi vill att du som Studie- och yrkesvägledare i Stenungsund, tillsammans med berörda bidrar till att ge eleverna ökad kunskap och förståelse om sig själva och omvärlden. Att du är ett stöd för elever, vårdnadshavare och personal i studie- och yrkesvägledningsfrågor samt att du deltar aktivt i samverkan både internt och externt.

Som Studie- och yrkesvägledare i Stenungsund ingår du i ett yrkesspecifikt nätverk tillsammans med övriga Studie- och yrkesvägledare i kommunen. Professionsnätverket för Studie- och yrkesvägledare träffas regelbundet för erfarenhets- och kunskapsutbyte, utvecklingsarbete osv. Vi har ett nära samarbete inom gruppen för Studie- och yrkesvägledare inom vår kommun, med våra grannkommuner och inom GR.

Kvalifikationer:

Du som söker ska vara behörig Studie- och yrkesvägledare och vi ser gärna att du har några års erfarenhet av att arbeta inom skolan. Arbetet kräver att du är flexibel och utåtriktad samt har förmåga att skapa goda relationer. Du har en god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i team. Du är trygg, noggrann, och kan självständigt prioritera och planera ditt arbete. Du har även ett normkritiskt-, prestigelöst- och lösningsfokuserat förhållningssätt.

Du har goda kunskaper om utbildningssystemet, dess aktuella styrdokument och lagstiftning. Du har god datorvana och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

 

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: Omfattning: 80%. Tillträde vid terminsstarten i januari 2020. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så vänta inte med att skicka in ansökan!
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-12-12

Arbetsgivarens referensnummer: A919065

Dela detta jobb

Stenungsunds kommun söker Studie- och yrkesvägledare

Stenungsunds kommun