skoljobb.se

Stenungsunds kommun söker skolkurator

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-12-09

Ansök nu

Stenungsunds kommun söker skolkurator

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med ca 26 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Kommunen är organiserad i en förvaltning med fyra sektorer. Sektor Utbildning omfattar förskolor och grundskolor med tillhörande skolbarnomsorg, grundsärskola, gymnasium, vuxenutbildning samt Kultur- och fritid.

Stenungsund värnar om barns och ungdomars rättigheter och arbetar för att de ska ha en god uppväxtmiljö. Vi erbjuder mycket goda möjligheter till utbildning och arbete eller annan sysselsättning. I Stenungsunds kommun utbildar vi världsmedborgare som står väl rustade för framtidens alla utmaningar.

I Sektor Utbildning finns en Centralt organiserad Barn- och elevhälsa och i denna är Skolkuratorer, Skolpsykologer, Skolsköterskor, Logoped, Studie- och yrkesvägledare samt Specialpedagoger anställda. Inom Centrala barn- och elevhälsan finns även samfinansierade verksamheter så som Skolfam, Skifo och Familjecentral.

Arbetsuppgifter:

Vi behöver nu under vårterminen 2020 en ny medarbetare, är du den vi söker?

Som skolkurator i Stenungsunds kommun är du anställd centralt med enhetschef för barn- och elevhälsan som chef. Din arbetsplats är på skolan och du arbetar på uppdrag av rektor.

Du ingår i skolans elevhälsoteam och har ett nära samarbete med teamets skolsköterska, skolpsykolog, studie- och yrkesvägledare, specialpedagog och rektor. Elevhälsoteamets främsta uppgift är att arbeta med hälsofrämjande och förebyggande insatser på grupp och organisationsnivå utifrån de styrdokument som reglerar verksamheten. Skolkuratorns uppdrag är att tillföra kunskap och kompetens i socialt arbete på skolan och bidra med psykosociala insatser på individ- grupp- och organisationsnivå.

I arbetet ingår även handledning/konsultation till skolans personal utifrån psykosociala frågeställningar. Som skolkurator i Stenungsund ingår du i ett yrkesspecifikt nätverk tillsammans med övriga skolkuratorer i kommunen. Professionsnätverket för skolkuratorer träffas regelbundet för erfarenhets- och kunskapsutbyte, utvecklingsarbete, kollegial- och extern handledning.

Vi erbjuder ett självständigt arbete, med stort kollegialt stöd, och en arbetsplats som värdesätter medarbetares unika styrkor och olikheter.

Kvalifikationer:

Du som söker detta vikariat ska vara utbildad socionom eller ha annan likvärdig utbildning. Meriterande är tidigare erfarenhet av att arbeta som skolkurator eller att på annat sätt ha arbetat med barn och unga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du har lätt för att samarbeta och kommunicera. Du tar stort ansvar för ditt arbete och kan planera och prioritera ditt arbete självständigt. Du har ett inkluderande förhållningssätt och skapar goda relationer. Du har även god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning under vårterminen 2020.
 

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-12-09

Arbetsgivarens referensnummer: A918165

Dela detta jobb

Stenungsunds kommun söker skolkurator

Stenungsunds kommun