skoljobb.se

Spekerödskolan söker lärare till år 1-3

Regioner
Utgår

2022-05-22

Ansök nu

Spekerödskolan söker lärare till år 1-3

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med cirka 27 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Kommunens vision är att vi ska bli 35 000 invånare år 2035. Stenungsunds kommun ingår i Göteborgsregionens kommunalförbund som är ett forum för samarbete och erfarenhetsutbyte samt i ett antal andra mellankommunala samarbeten.

Kommunen är organiserad i en förvaltning med fyra sektorer. Sektor Utbildning omfattar förskolor och grundskolor med tillhörande skolbarnomsorg, grundsärskola, gymnasium, vuxenutbildning samt Kultur- och fritid.

Spekerödskolan är en nyfiken, engagerad och lärande organisation. Vi tror på våra elevers förmåga att lära och möjlighet att lyckas. Vår skola utgår från ett systemteoretiskt perspektiv där alla; elever, vårdnadshavare och personal ses som viktiga delar i en gemensam helhet.

Vårt förhållningssätt på skolan präglas av tanken om barns rätt till utbildning och utveckling snarare än av skolplikt. Eleverna ska ges möjlighet att lyckas, tillåtas lära av misslyckanden, övervinna svårigheter samt känna tillhörighet till gruppen.

På Spekerödskolan så arbetar vi tillsammans i en skola för alla. Tillgängligt lärande med en bred undervisningsbas är viktigt för att skapa lärglädje och elever som mår bra. Fokus i vår verksamhet är elevernas trygghet, lärande och utveckling.

Arbetsuppgifter:

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? I så fall är du välkommen till oss på Spekerödskolan för att skapa lärglädje för alla!

Som lärare på Spekerödskolan så är du en god ledare som är trygg, kompetent, engagerad och som tycker om att samarbeta och skapa bra relationer med både elever och vuxna. Vi är måna om varandra och arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats där alla trivs och utvecklas vi är varandras arbetsmiljö.

På Spekerödskolan så har vi organiserat våra elever i Lärgrupper istället för en traditionell klassindelning. Vi arbetar kontinuerligt för att utveckla vårt arbete med en flexibel resursorganisation där vårt tydligt uttalade mål är en skola för alla. För att lyckas med det i praktiken så arbetar vi med ett levande kvalitetsarbete med kontinuerlig utvärdering var 6:e vecka för att kunna anpassa utifrån varje enskild elevs behov och hitta flexibla lösningar för våra elever i behov av särskilt stöd.

Nu erbjuder vi ett unikt tillfälle för dig som vill ta nästa steg då det gäller undervisning. En möjlighet att som lärare ingå i ett arbetslag som arbetar tätt tillsammans kring en grupp elever för att stimulera varje elev så långt som möjligt i dess lärande. På Spekerödskolan möter våra elever en aktiv och modern arbetsmiljö. Olika sorters lärmiljöer för olika tillfällen och olika behov. Kika gärna in på vår hemsida för att ta del av dessa: https://goo.gl/DqBz2z

Arbetslaget utgår från elevens perspektiv och målet att väcka lusten att lära skall genomsyra skoldagen. Våra elever ska få uppleva olika uttryck för kunskaper. De skall ges rikliga möjligheter att arbeta med olika uttrycksformer; IKT och medier, drama, musicerande och skapande i bild, text och form vilka skall vara naturliga inslag i skolans verksamhet.

En harmonisk utveckling och bildningsgång omfattar möjligheter att pröva, utforska, tillägna sig och gestalta olika kunskaper och erfarenheter. Vi är stolta över vårt uppdrag att utbilda Världsmedborgare och vi är övertygade om att utbildning gör skillnad och faktiskt kan förändra världen. Vårt mål är att våra elever ska känna lust att lära och mod att förändra!

Kvalifikationer:

För att nå våra högt uppsatta mål med skolan söker vi dig som är en nyfiken, prestigelös och engagerad lärare. Du tror på samarbete och ser fördelarna med att arbeta tillsammans i team.

Vi tror att du är duktig på kommunikation och samspel med såväl elever, vårdnadshavare och kollegor. Du gillar att vara med och påverka och ta ansvar för din arbetsplats. Ser det som självklart att vara lösningsfokuserad och sträva efter att nå högre måluppfyllelse tillsammans med dina kollegor. Du är väl förtrogen med gällande styrdokument och dokumenterar, följer upp och utvärderar ditt arbete.

Du tilltalas av att vara på en arbetsplats med andra engagerade och kompetenta kollegor att lära av och som kan lära av dig. Personlig utveckling är en viktig hörnsten om du vill arbeta på Spekerödskolan. Du som person skall vara intresserad av att utveckla dig själv, dina elever och verksamheten. Du tar aktivt ansvar för din egen utveckling genom att ta del av aktuell forskning, litteratur, det utvidgade kollegiet och omvärldsspaning.

Vi vill att du medverkar aktivt i skolans utveckling och ser det som en enorm möjlighet att få vara med i en ung organisation, där du själv kan vara med att påverka din arbetssituation.

Du ser att modern teknik är en självklarhet i dagens skola - som ger stora möjligheter till utveckling och du använder dig själv av alternativa verktyg aktivt i din undervisning.

Du är välkommen med din ansökan oavsett om du har många års arbetslivserfarenhet eller ingen alls ännu. Det är dock ett krav att du är utbildad lärare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Meriterande om du har engelska i din behörighet.

Du vill framförallt vara med och utbilda Världsmedborgare!

Varmt välkommen med din ansökan!
 

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2022-05-22

Arbetsgivarens referensnummer: A1118445

 

Dela detta jobb

Spekerödskolan söker lärare till år 1-3

Stenungsunds kommun