skoljobb.se

logga

Specialpedagoger till grundsärskolan åk 7-9

Regioner
Utgår

2022-12-14

Ansök nu

Specialpedagoger till grundsärskolan åk 7-9

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Som Specialpedagog skall du medverka i förebyggande arbete med att minimera hinder och svårigheter i olika lärmiljöer, tillsammans med undervisande lärare ansvarar du för att göra pedagogiska utredningar, skriva åtgärdsprogram och analysera elevers svårigheter på individ-, grupp- och organisationsnivå. Ditt uppdrag är hjälpa till att underlätta inlärningen i skolan för de elever som är i behov av särskilt stöd. Du arbetar för att vara ett pedagogiskt stöd åt lärare samt handleda personal vidare i olika frågor. 

Du kommer att arbeta med att observera lärmiljöer och ta reda på elevers olika behov samt deras individuella förutsättningar. Du arbetar nära personal och förste lärare i detta arbete. Du ingår i EHT och bidrar med kunskap utifrån din profession. Tillsammans med elevhälsopersonal arbetar du förebyggande och vårt elevhälsoteam träffas varje vecka. Du arbetar nära rektor gällande särskilt stöd och beslut. Du samarbetar även med förste lärare kring skolutveckling samt betyg och bedömning. Du ingår i EHT och bidrar med kunskap utifrån din profession. 

Du arbetar på ett systematiskt och professionellt sätt, arbetar för att utveckla undervisningen och därmed öka elevernas måluppfyllelse genom att visa på goda samband mellan dina undervisningsstrategier och dina elevers resultat. Att du har ett formativt förhållningssätt och har goda exempel på hur du arbetat för att synliggöra elevernas lärande samt kan leda processer och handleda personal  till ett ökat kollegialt lärande. Du är självgående och kan ta initiativ, samtidigt som du trivs med att arbeta och utvecklas i dialog med andra. Du har god samarbetsförmåga, är tydlig i ditt sätt att kommunicera och har lätt för att skapa relationer med både barn, vårdnadshavare och arbetskamrater. Vi ser även att du är flexibel och kan hantera stressiga situationer på ett bra sätt. 

Du arbetar nära rektor gällande särskilt stöd och beslut. Samarbetar med förste lärare kring skolutveckling samt betyg och bedömning. Du ingår i EHT och bidrar med kunskap utifrån din profession. 

I ditt uppdrag tar du ansvar för särskilt stöd, driva det pedagogiska utvecklingsarbete framåt tillsammans med förstelärare, EHT och rektor. 

Din arbetsplats

Grundsärskolan åk 7-9 är en enhet som är placerad på två skolor i Linköpings kommun. Vi har elever som läser ämnen samt ämnesområden.  Vi söker nu medarbetare till vår verksamhet. Vi är integrerade på Ekholmsskolan samt Nya Rydskolan. Vi söker en specialpedagog till resp enhet. 

Arbetslagets ledord är mod, samarbete och arbetsglädje. Vi arbetar mot vår vision: Att kunna möta alla elever & låta alla elever lyckas. # förvarjeelev. 

Du som söker 

Du har en grundprofession som förskollärar eller lärar som arbetsgivaren prövar likvärdigt för uppdraget. Vi ser gärna att du har påbyggandsutbildning som speciallärarexamen med inriktning IF eller specialpedagogexamen. Vidare har du erfarenhet av att arbeta med elever med en IF samt erfarenhet att arbeta med särskilt stöd, betyg och bedömningar och att driva utvecklingsarbete. Du har kunskap om att skriva åtgärdsprogram och pedagogiska kartläggningar. Önskvärt med erfarenhet av att handleda personal.

Vi söker dig som vill vara en del av en lärande organisation med fokus på skolutveckling och kollegialt lärande. Du tar stort ansvar för att utvecklas i din profession och ser ditt arbete som en möjlighet för att bidra till ett maximalt lärande för eleverna, dig själv och dina kollegor. Du har förmågan att se elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och har ett inkluderande förhållningssätt.

Som person är du positiv, flexibel och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter, krav eller förutsättningar. Du är självgående och kan ta initiativ, samtidigt som du trivs med att arbeta och utvecklas i dialog med andra. Du har god samarbetsförmåga, är tydlig i ditt sätt att kommunicera och har lätt för att skapa relationer med både barn, vårdnadshavare och arbetskamrater. Vi ser även att du är flexibel och kan hantera stressiga situationer på ett bra sätt. 

Övrig information 

Tillträde: 2023-01-09

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: [10143]

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

logga
Specialpedagoger till grundsärskolan åk 7-9

Linköpings kommun