skoljobb.se

Specialpedagog till Kungshögaskolan

Regioner
Utgår

2022-05-22

Ansök nu

Specialpedagog till Kungshögaskolan

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med drygt 28 000 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på äldreboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss?

Vill du vara med och utveckla vår skola kring anpassade lärmiljöer och förhållningssätt, ledarskap och kollegialt lärande?

Kungshögaskolan är en av två gymnasieskolor i kommunen med drygt 400 elever och ca 60 personal. Vi har programmen Natur-, Ekonomi-, Teknik-, El-, Samhälls-, Vård- och omsorg, Barn- och fritid och Introduktionsprogrammen.

ARBETSUPPGIFTER
Specialpedagogen agerar som kvalificerad samtalspartner och rådgivare i pedagogiska frågor för kollegor, vårdnadshavare och andra berörda. I arbetet ingår att kartlägga hinder och möjligheter i skolmiljön och elevers behov av särskilt stöd. Specialpedagogen genomför pedagogisk utredningar, upprättar åtgärdsprogram och stöttar skolans pedagoger gällande genomförandet.

I arbetet ingår att ge handledning och konsultation till berörd personal på skolan i det pedagogiska arbetet på grupp och organisationsnivå i syfte att undanröja hinder för lärande. Specialpedagogen genomför kompetensutvecklingsinsatser och arbetar tillsammans med rektorer och annan elevhälsopersonal med att följa upp, utvärdera och stödja utvecklingen av verksamhetens lärmiljöer.

KVALIFIKATIONER
Du har lärarexamen med specialpedagogutbildning eller speciallärarutbildning. Det är meriterande med inriktning mot matematik och erfarenhet av gymnasieskolan.

Du har förmågan att skapa och bibehålla goda relationer, både internt och externt. Du är flexibel och samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner.

Du har förmåga att planera och organisera ditt arbete. Du har lätt för att, självständigt och tillsammans med andra, sätta upp mål, organisera resurser, följa upp och avsluta aktiviteter.

Du har god kommunikativ förmåga samt utstrålar trovärdighet och självförtroende. Du känner dig trygg med att hålla presentationer, föreläsningar och utbildningar och anpassar dessa efter målgruppens behov.

Du har förmågan att noggrant analysera och bedöma olika typer av data för att dra väl genomtänkta slutsatser samt för att skapa lösningar.

Vi erbjuder dig en arbetsplats där du tillsammans med pedagoger och elevhälsopersonal får vara med och utveckla arbetsmetoder och vara en viktig del i elevernas skolarbete.

ÖVRIGT
Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Specialpedagog till Kungshögaskolan

Mjölby kommun - Utbildningsförvaltning