skoljobb.se

logga

Specialpedagog Raoul Wallenbergskolan Uppsala

Regioner
Utgår

2022-12-15

Ansök nu

Specialpedagog Raoul Wallenbergskolan Uppsala

Raoul Wallenbergskolorna (RWS) är en friskolekoncern under stark utveckling. Vår verksamhetsidé är att erbjuda elever och föräldrar en sammanhållen skolgång från förskola till grundskolans årskurs 9 och så småningom även gymnasium. Vår vision är ”att bidra positivt till utveckling av svensk skola och därmed Sverige” och vi vill vara en positiv kraft i den framtida samhällsutvecklingen, både lokalt och nationellt. RWS har en klar värdegrund och vi inspireras av Raoul Wallenberg och hans gärning. Ledorden är ärlighet, medkänsla, mod och handlingskraft. Vi arbetar dagligdags för att dessa ledord ska genomsyra allt som sker i våra skolor.  

Raoul Wallenbergskolan Uppsala är en grundskola för årskurserna 6-9 med ca 260 elever och 30 medarbetare. Vi ligger placerade central i Uppsala längst skolans huvudgata på Kungsgatan 18. Skolan har anor från 1886 och är en kulturminnesmärkt byggnad med stora luftiga lektionssalar.  

Vem är du?  

Vi söker en legitimerad specialpedagog, med gedigen erfarenhet av arbete med elever med koncentrations-, uppmärksamhets-, samspelssvårigheter och inlärningssvårigheter är meriterande. Du kommer att arbeta som specialpedagog med ansvar för det specialpedagogiska arbetet och tillsammans med lärarna på skolan samordna det specialpedagogiska arbetet. 

Du är kommunikativ och har lätt för att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du förväntas ha vana och kunskap att hantera moderna IKT-verktyg. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera värderar vi högt, liksom din flexibilitet. Du har ansvar för dokumentation, handledning, utredningar och åtgärdsprogram samt samordning av de externa kontakter som behöver tas runt elever. Du kommer också vara ett stöd till pedagogerna kring extra anpassningar, pedagogiska utredningar samt upprättande och utvärdering av åtgärdsprogram 

Vi söker dig som delar vår värdegrund och vår passion för barn och utbildning. Inom RWS-skolor arbetar vi efter gemensamma lektionsrutiner som skapar möjlighet till arbetsro, trygghet och nyfikenhet. 

Vi söker dig som: 

  • är behörig specialpedagog 

  • är trygg i din lärarroll, en tydlig ledare och väl förtrogen med skolans styrdokument. 

  • har förmågan att möta eleverna individuellt och sprida en positiv studieatmosfär i din undervisning 

  • kan skapa förtroendefulla relationer med elever och föräldrar, arbeta självständigt och ha ett gott ledarskap i och utanför klassrummet 

Något av det vi erbjuder: 

  • En verksamhet där individuell och kollektiv kompetensutveckling är högsta prioritet. Vi erbjuder två karriärspår: ett pedagogiskt/didaktiskt- och ett ledarskapsspår. 

  • En närvarande skolledning med en tydlig pedagogisk idé som tillsammans med lärarkåren arbetar mot ambitiösa mål. 

  • Ett tryggt och glatt elevhälsoteam med lång erfarenhet av barn på högstadiet 

Anställningen är en tillsvidaretjänst med inledande provanställning på 75%. Vi tillämpar semestertjänst på denna roll. Tillträde efter överenskommelse under hösten.  

Låter det som spännande uppdrag, som passar dig? Läs mer om oss på: www.raoulwallenbergskolan.se 

Ansökan 

Sök tjänsten genom att fylla i ansökningsformuläret och bifoga ditt CV. Skicka din ansökan så snart som möjligt då intervjuer kommer ske löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden är slut. Sista ansökningsdag är 15 december 2022. 

Har du frågor om tjänsten inom RWS är du välkommen att kontakta Maria Silén-Kaminski,  rektor för RWS Uppsala, på e-post maria.silen.kaminski@raoulwallenbergskolan.se 

För att arbeta inom skola krävs ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister. Du beställer blanketten på följande länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ 

Vi undanber oss all kontakt från personal- och rekryteringsföretag. 

Dela detta jobb

logga
Specialpedagog Raoul Wallenbergskolan Uppsala

Raoul Wallenbergskolorna AB