skoljobb.se

Salem är den nära kommunen. Här är det nära till beslut och påverkan, nära till rekreation i naturreservat och lokal service. Stockholm når du på 30 minuter med bil eller tåg. Vi har 16 000 invånare och närmare 1000 anställda. Vårt arbete genomsyras av värdeorden samarbete, tillgänglighet, engagemang och nytänkande.

Våra verksamheter visar ofta mycket goda resultat. Ditt arbete är viktigt och bidrar till att kommunen blir ännu mer attraktiv att bo och leva i. Vi erbjuder våra medarbetare ett brett friskvårdsutbud, en rökfri arbetstid och flexibla arbetstider där det är möjligt. Vi strävar också efter mångfald och jämställdhet.

Salemskolan består av två verksamheter. Dels av grundsärskolan med elever åk 1-9 som läser mot ämnen och dels grundskolan med särskilda undervisningsgrupper inom autism åk 1-9. Vår vision är: "Salemskolan. Skolan där alla elever ges möjlighet att nå kunskapsmål och kunskapskrav A".

Som speciallärare på Salemskolan kommer du tillsammans med de olika klasslärarna att planera för de stödinsatser som behövs för respektive elevgrupp. Huvudsakligen är det ämnena svenska och matematik som eleverna behöver stöd i. Som speciallärare kommer du att planera, genomföra och dokumentera undervisningen du har med våra elever. Du kommer också att vara ett stöd till pedagogerna  i deras bedömning av elevernas kunskapsnivå och bistå lärarna i deras kontakt med vårdnadshavarna tex när det är utvecklingssamtal och vara behjälplig när det ska skrivas USSar och Åtgärdsprogram.

Du ingår i elevhälsoteamet tillsammans med rektor, skolpsykolog, skolsköterska, logoped och SYV. Du kommer också att delta och vara ansvarig för samtliga elevhälsomöten. EHT har salemskolan en gång per månad och EHM har vi tre-fyra gånger per månad.

 

Kvalifikationer
Speciallärarexamen.
Skicklig på att anpassa undervisningen för varje elevs optimala utveckling.
Goda kunskaper i skolans styrdokument.
Goda IT-kunskaper då det är en viktig del i undervisningen.
Viljan att utveckla dig som pedagog genom kollegialt lärande.
Ha lätt för att kommunicera och samarbeta med elever, vårdnadshavare och kollegor.

Övrigt
Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta kan beställas på Polisens hemsida.

Arbetslivserfarenhet
Erfarenhet av arbete som speciallärare och då främst arbete med barn med särskilda behov.

Anställningsvillkor
Heltid, dagtid
Tillsvidareanställning
Sista ansökningsdatum: 2020-08-10
Tillträde: Enligt överenskommelse 

 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Salems kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Det är dessutom viktigt att Du fyller i din ansökan noggrant då dina meriter kommer att viktas mot andra sökande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Salems kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Åse Krantz

Rektor

070-783 62 19

 

Caroline Broberg

Facklig

070-723 94 56

Speciallärare sökes till Salemskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-08-10

Ansök nu

Dela detta jobb