skoljobb.se

Skolsköterska till fantastiska Vendelsömalmsskolan!

Företag Haninge kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2022-12-12

Ansök nu

Skolsköterska till fantastiska Vendelsömalmsskolan!

Välkommen att utvecklas med oss

Beskrivning av verksamheten

Vendelsömalmsskolan är en F-9 skola som innefattar både grundskola och särskola. Hos oss undervisas och stöttas drygt 600 elever av ca 100 personal. Vi har hög andel behöriga och legitimerade lärare med god kompetens och lång erfarenhet.

Ditt uppdrag

I Haninge kommun är man som skolsköterska anställd på skolan med rektor som närmsta chef. Det är också rektor som leder elevhälsoarbetet på skolan. För den medicinska insatsen finns en verksamhetschef som ansvarar för råd, stöd och riktlinjer kring det medicinska arbetet. Skolsköterskor och skolläkare träffas en gång i månaden för gemensamma möten. På Vendelsömalmsskolan får du en skolsköterskekollega med lång erfarenhet i yrket. Du ansvarar för åk 7-9 och din kollega för åk F-6 och särskolan.

Som skolsköterska ansvarar du tillsammans med skolläkaren för elevhälsans medicinska insats på Vendelsömalmsskolan. Den medicinska insatsen är en viktig del av skolans elevhälsoteam som tillsammans arbetar för att stödja eleverna i att nå sina mål.

Det här söker vi hos dig

Du skall vara legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom, öppen hälso- och sjukvård eller specialistutbildning inom skolsköterskeprogrammet.
Det är meriterande om du behärskar datajournalsystemet PMO och du bör ha erfarenhet av dokumentation i datajournal. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbete eller annat arbete inom hälso- och sjukvård riktat till barn och ungdomar.

Som skolsköterska arbetar du förebyggande och hälsofrämjande och följer elevernas hälsoutveckling med hjälp av de hälsobesök och hälsosamtal. Samtalen och hälsobesöken ger också en möjlighet att upptäcka elever som behöver särskilt stöd eller extra insatser. 

För att lyckas med detta viktiga uppdrag, behöver du vara välstrukturerad, stabil och relationsskapande.

Det här kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Du samarbetar med en erfaren skolsköterska på enheten och ingår tillsammans med Haninges skolsköterskor i en professionsgrupp som varje månad träffas på EMI-möten där professionsegna frågor lyfts och de får professionsinriktad utbildning. Du erbjuds handledning och får årligen delta på skolsköterskekongressen. 

Vi arbetar i en nyrenoverad skola med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Söder. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

OM TJÄNSTEN

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Deltid

Tillträde: 230109

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 40%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer: 
2022/844

Kontakt: Ulrika Pettersson  
08-6067000 

Facklig företrädare: 
Fackliga företrädare kontaktas via växeln 
08-6067000

Publicerat: 2022-10-31

Sista ansökningsdag: 
2022-12-12

Dela detta jobb

Skolsköterska till fantastiska Vendelsömalmsskolan!

Haninge kommun