skoljobb.se

logo

Silverdalsskolan söker specialpedagog till vår AST verksamhet

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-11-28

Ansök nu

Silverdalsskolan söker specialpedagog till vår AST verksamhet

Arbetsbeskrivning

Engagerade och skickliga lärare är avgörande för elevernas lärande och en skolas kvalitet. I Sollentuna och på Silverdalsskolan lär vi av varandra och delar med oss av kunskaper och erfarenheter. Vi har höga förväntningar på både elever och medarbetare och erbjuder ett utmanande och utvecklande arbete tillsammans med engagerade kollegor och elever.

Skolan är viktig för våra elever och det avspeglas i studieresultaten som är mycket goda. Hos oss får du möjlighet att ha fokus på undervisning och blir utmanad av studiemotiverade elever som vill nå långt i sin kunskapsutveckling. Silverdalsskolan präglas av trygghet och trivsel bland eleverna och vi är Olweus-certifierade sedan flera år tillbaka.

Vi som arbetar på Silverdalsskolan ser olikheter som en tillgång, vi stöttar varandra och är måna om en positiv kultur där vi hela tiden utvecklas. Vi vågar lova att du kommer att känna dig välkommen och trivas hos oss!

I Sollentuna kommun arbetar lärare och elever med Googles plattform vilket möjliggör ett organiserat digitalt lärande mellan elever och kollegor. Alla lärare och elever har tillgång till en egen dator eller iPad.

Inför nästa termin söker vi specialpedagog till låg och mellan i vår AST verksamhet som tillsammans med oss vill fortsätta att utveckla skolan till att bli en av Sveriges bästa. Tjänsten är ett vikariat på en termin, med chans till förlängning

Kvalifikationer

Du har ett genuint engagemang för elevers lärande och utveckling. Du är en tydlig och lyhörd ledare och det är viktigt för dig med goda och förtroendefulla relationer med dina elever. Du har en mycket god kommunikativ förmåga och du uppskattar att samarbeta med andra i olika konstellationer. Ett formativt förhållningssätt och att använda IKT som verktyg för lärande är självklarheter för dig.

Som person är du prestigelös, ansvarstagande och har en stor vilja att bidra i det kollegiala lärandet. Du ser möjligheter och utmaningar istället för problem och misstag som något viktigt att lära av.
 

Ska-krav är:

  • Legitimation som lärare eller förskollärare. Utbildning till specialpedagog, eller möjligen speciallärare eller logoped. Specialpedagog är den utbildning vi söker, men andra kan komma i fråga under vissa omständigheter.

  • Erfarenhet av att själv arbeta som lärare eller förskollärare med barn och/eller elever i stort behov av särskilt stöd.

Du behöver via goda referenser kunna styrka att du:

  •  tidigare visat genuint engagemang för elevers lärande och utveckling.

  • är tydlig och lyhörd tror på delaktighet för elever och föräldrar.

  • har mycket god kommunikativ förmåga och du uppskattar samarbete.

Du behärskar svenska väl i tal och skrift.

Vi erbjuder

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! 

Dela detta jobb

logo
Silverdalsskolan söker specialpedagog till vår AST verksamhet

Sollentuna kommun