skoljobb.se

Sfi-lärare

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-05-22

Ansök nu

Sfi-lärare

UAF, Vuxenutbildningen, Sfi

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 2200 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Vilka är vi?

Sfi är en del av Region Gotlands Vuxenutbildning, och vi har ca 270 elever inskrivna i dagsläget. De studerar i spår 1, 2 och 3, i olika kombinationsutbildningar och med olika fart. Vi har även en välfungerande introduktionskurs och en alfabetiseringskurs. Av utbildnings- och arbetslivsförvaltningens 2200 medarbetare hittar du 17 lärare, fyra studiehandledare och en socialpedagog i vårt arbetslag idag. Nu söker vi ytterligare sfi-lärare, och hälsar dig välkommen med din ansökan.

Dina arbetsuppgifter

Du arbetar tätt ihop med dina kollegor både i större och mindre arbetsgrupper. Samarbete sker även med skolans studie-och yrkesvägledare, specialpedagoger samt övrig personal, i syfte att skapa en så god studiesituation som möjligt.

Du kan komma att undervisa i en SFI-kurs på A-, B-, C- eller D-nivå eller i en yrkeskombinationsutbildning där du ansvarar för svenskundervisningen som då också kan omfatta grundläggande sva-kurser. Utifrån kursplanen och övriga styrdokument anpassar du undervisningen till elevernas bakgrund, intressen och språknivå, vilket kräver ett individanpassat och flexibelt arbetssätt. Sfi/sva-kurserna erbjuds både dag- och kvällstid samt på deltid för att kunna bemöta varje elevs behov på ett adekvat sätt, vilket innebär att det även kan bli arbete kvällstid.

Du arbetar med din kurs utifrån lärplattformen Itslearning och eleverna ska kunna följa undervisningen utifrån denna. Här ska planeringar och bedömningar finnas samt kommunikationen med eleverna ske.
På SFI har vi kontinuerligt intag, vilket innebär att du kan få nya elever i din kurs var sjätte vecka. Dessa elever ska ha möjlighet att få börja från start i kursen och för detta krävs ett strukturerat arbetssätt.

Som en medarbetare i Region Gotland förväntas du bidra till verksamhetens utveckling. Du får en god introduktion i arbetet, och blir en del av den mentorsgrupp som träffas varje vecka.

Vem är du?

Vi ser att du är legitimerad lärare och behörig SFI-lärare. Är du behörig i svenska som andraspråk på gymnasienivå ses det som meriterande. Likaså är det meriterande om du har erfarenhet av pedagogiskt arbete och andraspråksinlärning. Bifoga legitimation i din ansökan. 

Vi söker en kreativ person, som är skicklig på att självständigt planera och utvärdera sitt arbete, som strävar efter att etablera goda relationer med medarbetare och elever, och som värdesätter ett gott och välfungerande samarbete.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6700 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är över 61 000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Anställningsform      Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning      Heltid
Tillträde      2022-08-10
Löneform      Månadslön
Antal lediga befattningar      1
Sysselsättningsgrad      100%
Ort      Visby
Län      Gotlands län
Land      Sverige
Referensnummer      2022/564
Kontakt
  • Lena Bergstedt Karlsson, 0707896026
Publicerat      2022-05-03
Sista ansökningsdag      2022-05-22

Dela detta jobb

Sfi-lärare

Region Gotland - Utbildnings- och arbetslivsförvaltningen