skoljobb.se

School Counsellor

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-06-05

Ansök nu

School Counsellor

About this vacancy

Skolkurator

Internationella Engelska Skolan Huddinge är en skola med årskurserna 6-9  och en internationell inriktning där arbetet bedrivs både på engelska och svenska. Hos oss är du del av en internationell miljö på riktigt. Här samarbetar både personal och elever från alla världens alla hörn. Vår målsättning är att alla ska behärska det engelska språket, och vi har högt ställda förväntningar på att vi lyckas med våra målsättningar, både akademiskt och socialt. Något som vi vi uppfyller väldigt väl.

Att jobba i vår skola är att vara del av en professionell gemenskap och samarbete. I vårt tvärprofessionella elevhälsoteam  ingår speciallärare, skolsköterskor, skolpsykolog, socialpedagoger och kurator. IES har en central elevhälsa med samordnare för de olika professionerna i den samlade elevhälsan som arbetar för en god och likvärdig elevhälsa med stort fokus på hälsofrämjande och förebyggande insatser.

Just nu förstärker vi vårt elevhälsoteam med ytterligare en skolkurator på ett års visstidsanställning upp till heltid för åk 6-9 med tillträde 10 januari 2022 eller enligt överenskommelse.

Skolkuratorn ska framförallt medverka med Elevhälsoteamet (EHT) till att skolan arbetar hälsofrämjande och förebyggande, för att skapa en god miljö för eleverna, samt att stödja elever  med samtal, enskilt och i grupp. Målet för kuratorns arbete är att tillsammans med Assistant Principal och EHT arbete systematiskt, vilket kan innebära att kartlägga områden på skolan som kan leda till ohälsa och hindra lärandet. Detta arbete kan ske på olika nivåer: individ, grupp och organisation.

Vi söker

  • Socionomutbildning eller likvärdig högskoleutbildning

  • Dokumenterad kunskap och erfarenhet från stödjande arbete med barn och ungdomar

  • Erfarenhet av samarbete med andra funktioner så som ex. BUP och IFO

  • Självständig med god förmåga att samverka

Skriv gärna ett personligt brev, bifoga CV och ansök idag. Rekrytering sker löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt här via IES Careers eller till rektor Max Ljungberg, max.ljungberg.huddinge@engelska.se.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

School Counsellor

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB