skoljobb.se

logo

Samordnande Studie- och yrkesvägledare

Regioner
Utgår

2022-12-04

Ansök nu

Samordnande Studie- och yrkesvägledare

Sollentunas vision är att bli Sveriges bästa skolkommun. I Sollentuna ska varje skola vara den bästa skolan för varje elev som går där. Framför oss ser vi en skola där undervisningen håller hög kvalitet och stimulerar alla elevers kreativitet och lärande. En skola där vi har höga och positiva förväntningar på oss själva, våra elever och där alla elever och personal trivs och känner sig trygga.

I våra förskolor och skolor ska eleverna uppnå utmärkta studieresultat och utveckla de kompetenser och förmågor som krävs för framtida studier och yrkesliv. Vi ska ligga i framkant vad det gäller elevhälsa, pedagogisk utveckling, genomförande och organisering av undervisningen. Att ta stöd i forskning är en självklarhet för oss.

Som samordnande studie- och yrkesvägledare har du till uppgift att utveckla och samordna studie- och yrkesvägledningen för grundskolans senare år och gymnasieutbildningen i Sollentuna kommun. Syftet är att ge alla elever tillgång till studie- och yrkesvägledning av god kvalitet under hela studietiden. 

Arbetsuppgifter

I tjänsten ligger att initiera och samordna kompetensutveckling inom grundskola och gymnasium, delta i gemensamma projekt för studie- och yrkesvägledare och ge förslag till hur studie- och yrkesvägledningen kan förbättras utifrån en aktiv omvärldsbevakning och i dialog med studie- och yrkesvägledare på skolorna. 

Du säkerställer likvärdighet, förbättrar kvalitet och ansvarar för studie- och yrkesvägledningen på huvudmanna nivå. Utifrån kartläggning av elevernas behov av studie- och yrkesvägledning uppmärksammas särskilt elever med funktionsnedsättning. 

Du kommer även att initiera och samordna kontakter/aktiviteter med externa aktörer, t.ex. näringsliv och myndigheter som t.ex. Arbetsförmedlingen.

Du utvecklar kommunens information till ungdomarna inför gymnasieval och
tar tillvara och sprider erfarenheten och goda exempel från enheter i kommunen eller från andra kommuner. 

Kvalifikationer

Du ska ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift då tjänsten innebär att upprätta rutiner, följa upp dessa samt formulera dokument på övergripande nivå. Du ska vara bekväm med att tala inför grupper och föra fram ditt budskap till olika målgrupper. 

Vi söker dig som är utbildad studie- och yrkesvägledare samt har erfarenhet av vägledning av barn och unga. Du bör ha god kännedom om såväl grundskolan som gymnasieskolan samt regelverk för arbete med studie- och yrkesvägledning. Rollen som samordnare ställer höga krav på förmågan att leda, inspirera och motivera kombinerat med ett starkt intresse för utvecklings- och förbättringsfrågor. Du har mycket god samarbetsförmåga och trivs med att samverka både internt och externt med vetskapen att ditt agerande är viktigt för resultatet. Att vara närvarande i det vardagliga arbetet är en självklarhet för dig samtidigt som du kan planera strategiskt på lång sikt. Vidare är du tydlig, strukturerad och tänker på vägledning av individen i ett helhetsperspektiv.

Det är meriterande om du har arbetat som studie- och yrkesvägledare på flera olika skolformer; grundskola, gymnasieskola, vuxenutbildning. En merit är även erfarenhet av att ha ansvarat för övergripande utvecklingsprojekt och/eller haft en samordnande roll liknande den funktion vi söker.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett viktigt och utvecklande uppdrag i en stark skolkommun. Tjänsten ger dig stora möjligheter till professionell utveckling och stort ansvar. För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar individuell lönesättning. 

 

Välkommen med din ansökan! 

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! 

Dela detta jobb

logo
Samordnande Studie- och yrkesvägledare

Sollentuna kommun