skoljobb.se

Rödabergsskolan söker lärare i svenska och svenska som andra språk

Regioner
Utgår

2022-05-19

Ansök nu

Rödabergsskolan söker lärare i svenska och svenska som andra språk

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Rödabergsskolan är en F-9 skola utöver det vanliga! Vi har ett gott rykte och en lugn miljö med en härlig mix av nationaliteter där olikheter är norm och positivt laddat. Våra, i dagsläget 730, studiemotiverade elever når mycket goda resultat och vår personal är erfaren och engagerad. Nu växer vi och kommer läsåret 2023-2024 slå upp portarna till en av Stockholms största skolor med kapacitet för drygt 1000 elever. Skolan ligger i Vasastan med närhet till såväl fantastiska Hagaparken som city. På Rödabergsskolan har vi ett skolutvecklande förhållningssätt och vi jobbar målstyrt och processinriktat. Ta chansen att arbeta på en arbetsplats som växer och bidra till vår utveckling, till vår gemensamma framtid!

Arbetsbeskrivning

Dina arbetsuppgifter som lärare utgår givetvis ifrån nationella styrdokument som skollag och läroplan. Du kommer att undervisa elever i svenska och svenska som andraspråk i årskurserna 4-9. Det kan bli aktuellt med ett delat mentorskap i årkurs 7-9. Det förväntas oavsett mentorskap eller ej att du värnar ett relationellt förhållningssätt till dina elever och att du precis som vi värdesätter en väl fungerande kommunikation med vårdnadshavare så att elevens kunskapsutveckling gynnas på bästa sätt. Om det blir aktuellt med ett mentorskap så innebär det att arbeta värdegrundat och i nära samarbete med mentorskollega. På skolan ingår alla lärare i en kollegial lärgrupp som leds av förstelärare. All skolpersonal förväntas arbeta utifrån ett differentierat förhållningssätt och vara medskapare till att undervisningen bidrar till att verka förebyggande och hälsofrämjande.
Du arbetar lösningsfokuserat och försöker alltid se det positiva och bygger därifrån. Ditt samarbete med kollegor, elever och vårdnadshavare är professionellt, relationellt och flexibelt. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda arbetsrelationer och har ett coachande och handledande arbetssätt i ditt möte med eleverna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig och legitimerad lärare i svenska och svenska som andra språk. Särskilt intressant är du om du har tidigare erfarenhet av undervisning i just svenska som andra språk. Du kan agera och arbeta självständigt, systematiskt och uthålligt. Du har en välutvecklad kommunikativ förmåga där tydlighet, riktning och omtanke integreras. Du är väl förtrogen med gällande styrdokument och tar aktivt del av ny forskning. Du ska ha god samarbetsförmåga och vara flexibel i att hitta lösningar och prova nya arbetssätt i samverkan med övrig skolpersonal och vårdnadshavare för elevers ökade måluppfyllelse. Arbetet kräver att du är strukturerad, flexibel och har förmåga att på ett förtroendeingivande sätt möta både elever, kollegor och vårdnadshavare. Du är en trygg och stabil person, du kommunicerar på ett tydligt sätt och har god förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du har en god digital kompetens och goda kunskaper i svenska både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, engagemang och motivation för tjänsten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Dela detta jobb

Rödabergsskolan söker lärare i svenska och svenska som andra språk

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen