skoljobb.se

Rektor till Riddarängen och Sågens förskolor

Ansök nu

Rektor till Riddarängen och Sågens förskolor

Om arbetsplatsen

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med drygt 28 000 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på äldreboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss?

Vill du tillsammans med fantastiska kollegor i en utvecklingsorienterad organisation vara med och skapa bästa förutsättningar för barndomen i Mjölby kommun?

Vi satsar på vår förskoleverksamhet som växer, och vi har blivit fler rektorer för att skapa bättre förutsättningar för att kunna leda och utveckla verksamheten. Vi har en väl utbyggd kommunal förskoleverksamhet för barn ett till fem år. Vi förenar lärande och omsorg i en verksamhet där barns naturliga lust att lära nyttjas fullt ut. Förskolorna i kommunen driver en del av sitt utvecklingsarbete tillsammans och är inne i ett gemensamt banbrytande utvecklingsarbete kring leken och som syftar till att stärka varje barns lekstyrka. Vi bygger upp ett hälsofrämjande arbete kring våra barn tillsamman med
våra specialpedagoger och vår psykolog.

Riddarängen och Sågens förskolor är belägna i Mantorp. Området innehåller sju avdelningar, en verksamhet motsvarande cirka 130 barn.

Arbetsuppgifter

Du arbetar utifrån aktuella styrdokument, planerar, genomför, dokumenterar och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med arbetslagen.
Du är intresserad av att driva både din egen och förskolans utveckling framåt. Du har fokus på barnens bästa.

Tillsammans med medarbetarna arbetar du för att skapa goda relationer med barn och vårdnadshavare samt en lärorik, trygg och rolig förskola.

Du är arbetsgivarföreträdare och har personal-, budget- och arbetsmiljöansvar, du ingår i
ledningsgrupp och rapporterar till verksamhetschef för förskola.

Kvalifikationer

Du har pedagogisk högskoleutbildning, meriterande med rektorsutbildning och utbildning inom chef/ledarskap. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta som chef eller ledare, meriterande om det är inom en politisk styrd organisation. Du bör
även ha erfarenhet av att förena pedagogiska, personella och administrativa frågor i ett helhetsperspektiv.

Som person är du målinriktad, engagerad och har en god pedagogisk insikt, du arbetar bra tillsammans med andra människor. Du kan se helheter och har förmåga att arbeta med komplexa frågor, du kommer ofta med idéer och har ett nytänkande. Som ledare är du tydlig och skapar engagemang och delaktighet, du motiverar och delegerar arbetet på ett sätt för att nå gemensamma mål.

Vi erbjuder dig ett kreativt och spännande arbete där du får delta i vår chefsintroduktion och kontinuerlig utveckling via kommunens ledarutvecklingsprogram.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2022-09-01
eller enligt överenskommelse.

 

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-01

Referensnummer: C88299

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Thomas Kinell
Tf Verksamhteschef
010-2346285
thomas.kinell@mjolby.se

Facklig företrädare

Carina Jungmalm
Lärarnas Riksförbund
010 - 234 56 08
mjolby@lr.se

Lärarförbundet, Helena Hedlund
Lärarförbundet
073-073 43 80
lararforbundet@mjolby.lararforbundet.se

Eva-Lott Petersson
Sveriges skolledarförbund
010 - 234 56 20
eva-lott.petersson@mjolby.se

Dela detta jobb

Rektor till Riddarängen och Sågens förskolor

Mjölby kommun - Utbildningsförvaltning