skoljobb.se

Rektor till Rävåsskolan F-3

Regioner
Utgår

2021-09-19

Ansök nu

Rektor till Rävåsskolan F-3

Vi är den välkomnande, kloka och innovativa kommunen. Vi är stolta över vår historia och nyfikna på vår framtid.
Inom Karlskoga kommun arbetar 2 400 medarbetare inom 400 olika yrken. Vi alla bidrar till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Karlskoga.
Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

https://karlskoga.se/omkarlskoga

Skolförvaltningen är kommunens näst största förvaltning och arbetar målinriktat för en tillgänglig skola för alla. Vi ansvarar för förskola, familjedaghem, öppen förskola, förskoleklass, fritidshem, grundskola, grundsärskola, fritidsgårdar samt vår lägeranläggning i Knapped.

Rävåsskolan ligger centralt i Karlskoga och har ca 220 elever i årskurserna F-3 samt fritidshem. Fokus för de tre verksamheterna skola-förskoleklass-fritidshem är att alla barn och elever ska ges möjlighet att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling och sin sociala utveckling. Elever ska mötas av höga förväntningar, ges möjlighet att utveckla hela sin potential och få det stöd som krävs för att nå såväl de nationella målen som sina egna mål. Rävåsskolan är en modern skola som har tillgång till och använder moderna verktyg och digitala resurser för lärandet. Rävåsskolan strävar mot att ligga i framkant när det gäller elevers läs- och skrivutveckling.

Registerkontroll
För att få arbeta inom förskola, skola samt ungdoms- och fritidsverksamhet ska du, enligt lagen om registerkontroll lämna registerutdrag från polisens belastningsregister. Du ska själv begära utdrag hos Rikspolisstyrelsen med blanketten "Utdrag ur belastningsregistret" i blankettarkivet från polisens webbplats.

ARBETSUPPGIFTER
Som rektor har du ansvar för arbetsmiljö, personal, ekonomi och för utveckling av elevhälsans arbete med fokus på främjande och förebyggande arbete. Du leder skolans utveckling och organisation utifrån skolans styrdokument med ett tydligt fokus på elevernas lärande utifrån deras olika förutsättningar. Att i ditt uppdrag som rektor verka för en likvärdig skola både på enheten och i Karlskoga kommun ser du som en självklarhet. Du förväntas ha en aktiv och prestigelös roll i kommunens rektorsgrupp och drivs av att utvecklas kollegialt tillsammans med andra. Rektorsgruppen leds av verksamhetschef för grundskolan som också är din närmaste chef.

KVALIFIKATIONER
Vill du vara med och leda det livslånga lärandet in i framtiden?
Är du klok, innovativ och har ett lösningsorienterat förhållningssätt?
Är du trygg, prestigelös och modig?
Vi söker dig som har lust att leda, mod att utveckla och att nyfiket anta utmaningar.
Vi söker dig som har universitetsutbildning med pedagogisk inriktning och erfarenhet av pedagogiskt arbete samt har goda kunskaper om skolsystemet och skolans styrdokument. Du är trygg i dig själv och arbetar för ett nära och lösningsfokuserat ledarskap. Du driver ett förbättringsarbete med ett tydligt fokus på det som gör skillnad för elevernas lärande i och utanför klassrummet och brinner för att se elever och personal utvecklas. Du har stort fokus på att utveckla fysisk, pedagogisk och social lärmiljö så att tillgängliga lärmiljöer för alla skolans elever skapas. Du visar gott omdöme och kommunicerar på ett tydligt och lyhört sätt med elever, personal, kollegor och vårdnadshavare.

I ditt arbete är du systematisk och har förmåga att se objektivt på verksamheten ur ett utifrånperspektiv. Du har en god helhetssyn och kan se hur olika delar är beroende av varandra för att gynna skolans dagliga verksamhet och utveckling.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Meriterande är erfarenhet av arbete som biträdande rektor eller rektor samt att du påbörjat eller genomgått den statliga rektorsutbildningen.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

ÖVRIGT
Karlskoga kommun tillhör finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har kunskaper i finska till de verksamheterna.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du frågor om hur du ansöker - kontakta supporten på tel: 0771-693 693.
Har du frågor om tjänstens innehåll - kontakta namngiven person i annonsen.

Dela detta jobb

Rektor till Rävåsskolan F-3

Karlskoga kommun -Skolförvaltningen