skoljobb.se

Rektor till Munktorpsskolan

Företag Köpings kommun
Regioner
Utgår

2020-08-09

Ansök nu

Rektor till Munktorpsskolan

Rektor

Kommun: Köping

Korta fakta om jobbet

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

Om jobbet

Munktorpsskolan är en glesbygdsskola med ca 150 elever. Vi är en enparallellig grundskola för skolåren F-6.

 

Skolan har 23 engagerade personer i yrkesgrupperna lärare, fritidspedagoger, assistenter och vaktmästare. Våra elever går här från förskoleklass upp till år 6 i åldershomogena grupper. Och vi har också fritidsverksamhet för förskoleklass till årskurs 3 och öppen verksamhet för årskurs 4–6.

 

Munktorpsskolan är en arbetsplats där det är viktigt med samarbete och vi arbetar för att ge barnen en lugn och trygg skola. Vi har hög måluppfyllelse, prioriterar ordning och reda och är en skola som karaktäriseras av studiero i klassrummen.

 

Läs gärna mer om vår skola på www.koping.se/munktorpsskolan.

 

Vad gör en rektor?

Arbetsuppgifter kan i huvudsak sammanfattas i pedagogiskt lednings- och utvecklingsansvar, medverkan i förvaltningens utvecklingsarbete, budgetansvar samt personal- och arbetsmiljöansvar. Du blir direkt underställd verksamhetschefen för grundskoleverksamheten och ingår tillsammans med övriga rektorer i grundskoleverksamhetens ledningsgrupp. Till din hjälp i förvaltningen finns olika stödfunktioner bl.a. ekonom, HR, kvalitetsutvecklare och elevhälsa.

 

Utbildningsförvaltningens verksamhet kännetecknas av ett fokus på resultat och högre måluppfyllelse alltid med elevens bästa i centrum. Förväntningar på dig som rektor är att du tar ansvar för den pedagogiska ledningen och skolutvecklingen. Ett naturligt inslag i arbetet är samverkan med bl.a. övriga rektorer, andra förvaltningar och andra kommuner i frågor som rör barn och ungdomar.

 

Vi erbjuder dig ett utmanande och utvecklande arbete tillsammans med engagerade kollegor, medarbetare och elever.

 

Vem söker vi?

Vi letar efter dig med en pedagogisk högskoleutbildning som är väl förtrogen med utbildningssystemet och de styrdokument som ligger till grund för skolverksamheten. Har du gått en rektorsutbildning eller annan ledarutbildning är det meriterande. Du har tidigare arbetat som skolledare med ansvar för budget, resultat och personal med fördel mot en grundskola. Har du även sedan tidigare arbetat med att leda systematiskt kvalitetsarbete mot högre måluppfyllelse och pedagogiskt utvecklingsarbete är det meriterande. Med fördel har du erfarenhet av att bygga och arbeta i nätverk med olika samarbetspartner.

 

Är du en inspirerande ledare som värdesätter mångfalden och ser olikheter som en tillgång? Vi vill ha en rektor som kan väcka medarbetarens engagemang, nyfikenhet och motivation. Vi tror att du kan förmedla glädje och stolthet i ditt viktiga ledaruppdrag. Ingen dag kommer vara den andra lik vilket ställer krav på flexibilitet och stabilitet hos dig som ledare.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Utdraget beställs från www.polisen.se och ska gälla för arbete inom förskola och skola.

 

Om anställningen

Tillsvidare 100 %

 

Har du frågor?

Pär Ellmin, Verksamhetschef grundskoleverksamheten 0221-254 17

 

Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet: 0221-252 60

Lärarnas Riksförbund: Koping@lr.se

Skolledarna Gun-Marie Persson: 0221-256 99

Kommunal: 010-442 81 86

 

Vår kommun

Köping ligger i Västra Mälardalen mellan Örebro, Västerås och Eskilstuna. Med våra 26 000 invånare är vi en lagom stor kommun där nära samarbeten blir möjliga. Att arbeta i kommunen är betydelsefullt och gör direkt skillnad i köpingsbornas vardag.

 

Köping arbetar för att bli en av Sveriges bästa skolkommuner. Genom våra övningsskolor samverkar vi med högskolor och universitet och får ta del av aktuell forskning samtidigt som vi bidrar med vår erfarenhet. Det pedagogiska kvalitetsarbetet utvecklas ständigt för att skapa goda och likvärdiga förutsättningar för alla elever. Genom en övergripande IT-plan vill vi utveckla en likvärdig IT-pedagogik för skolorna. Se gärna filmen som har tagits fram för det:

https://www.youtube.com/watch?v=N3gocUuD4ns

 

Tillsammans ska vi göra skolan trygg och utvecklande!

Köpings kommun har gjort sitt medieval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

 

Om anställningen

Lön

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Var ligger arbetsplatsen?

Nibblesbackevägen 17

73151 KÖPING

 

Kartdata ©2020 Google

Användarvillkor

Rapportera ett kartfel

100 m 

Arbetsgivaren

Köpings kommun

Se företagsprofil

http://www.koping.se/jobbahososs

Dela detta jobb

Rektor till Munktorpsskolan

Köpings kommun