skoljobb.se

Rektor till förskola - med lärande i fokus

Regioner
Utgår

2020-08-10

Ansök nu

Rektor till förskola - med lärande i fokus

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande.

Finspångs kommun har idag drygt 22 000 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. I arbetet med detta är skolor och utbildning utpekade som centrala framgångsfaktorer. Finspångs kommun arbetar aktivt för att de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030, ska prägla kommunens styrning och ledning.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har cirka 1 800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018.

Beskrivning
Sektor utbildnings verksamheter är organiserade i ledningsteam där chefer, parallellt med sitt individuella chefsuppdrag, arbetar med gemensamma operativa och strategiska frågor för ökad måluppfyllelse.

Elevstödet är organiserat för att vara nära enheterna och eleven. 

Vi har cirka 3100 barn och elever från 1-16 år inom förskola och grundskola fördelat på cirka 510 viktiga vuxna, som arbetar för en bra verksamhet. Pedagogerna är indelade i väl fungerande arbetslag med stor frihet att planera sitt arbete utifrån läroplanens uppdrag. Som rektor inom förskolan är du underställd verksamhetschef. 

Arbetsuppgifter
Som rektor inom förskolan kommer du att leda arbetet självständigt på dina enheter men ingår i det gemensamma ledningsteamet för förskolorna i kommunen. Du har även tillgång till hela den kommunala stödorganisationen, administratörer och sektorsledning.

Rollen som rektor för förskolan innebär att du leder förskolornas utveckling och organisation i syfte att öka det kollegiala lärandet och stärka medarbetarna i sitt uppdrag. Du är pedagogisk ledare för dina enheter i enlighet med läroplanen. Du har personal-,ekonomi- och arbetsmiljöansvar samt ansvar för kvalitetsutveckling och utvärdering av verksamheten. Du rapporterar direkt till verksamhetschef.

Du kommer ingå i ett välfungerande team av förskolerektorer med uppgift att leda och utveckla förskolorna i Finspång.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleexamen med pedagogisk inriktning och är gärna utbildad förskollärare. Har du fullgjord rektorsutbildning är detta meriterande. Du är väl förtrogen med arbetet inom förskolan och vi ser gärna att du har erfarenhet av en ledande roll inom förskolan. Du har intresse för och kunskap om systematiskt kvalitetsarbete och vana att analysera som grund för förbättringsarbete. Du har förmåga och mod att se möjligheter och du leverera resultat. Ditt ledarskap präglas av öppenhet och tydlighet samt att du är en lyhörd och närvarande rektor som skapar skillnad. Du är även mångfaldsmedveten, där du har en stor förmåga att se till och tillvarata olikheter. Uppdraget kräver mycket god förmåga att kommunicera och samarbeta med många olika aktörer inom och utom verksamheten. Vid anställningen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor
B-körkort

Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Rektor till förskola - med lärande i fokus

Finspångs kommun