skoljobb.se

Musiklärare till El Sistema

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-05-23

Ansök nu

Musiklärare till El Sistema

I Hallsbergs kommun är alla välkomna, oavsett vem man är, var man kommer från och vart man är på väg. Hallsberg har bra kommunikationer, naturnära boende, bra förskola och grundskola samt gymnasium. Hallsberg befinner sig i ett expansivt läge med nyproduktion av bostäder samt etablering av nya företag. I kommunen bor ca 16 000 invånare.

Beskrivning av arbetsplatsen:

Hallsbergs kulturskola är en relativt liten kulturskola, men som trots det erbjuder ett brett utbud av ämnen och aktiviteter. Vi är stolta över att kunna erbjuda både spets och bredd inom vår verksamhet. På kulturskolan brinner vi för att alla barn ska få uppleva glädjen i att uttrycka sig i musik, dans, konst och teater. Kulturskolans vision är att vara en mötesplats för kulturupplevelser. Vi är glada över våra lokaler i ungdomshuset KUBEN som ger oss förutsättningar att vara den mötesplats vi önskar. El Sistema bedrivs på en av kommunens grundskolor, Stocksätterskolan.

Tjänsten:

El Sistema är ett socialt musikprojekt som startade 2016. Projektet går ut på att med musiken som medel skapa samhörighet i gruppen, träna språket, få del av svensk tradition, träna koncentration och skapa goda föräldrakontakter.
Tillsammans med 3 andra musiklärare undervisar du i förskoleklass till årskurs 4. I förskoleklass arbetar vi med sång och rytmik och i årskurs 1 får eleverna lära sig att spela fiol och tvärflöjt. I årskurs 2, 3 och 4 erbjuds eleverna spela i en fritidsorkester. Orkestrarna och klasserna får sedan vid flera tillfällen spela upp för sina vårdnadshavare. Eleverna får också möjlighet att delta på olika konserter som kulturskolan genomför.

En del av tjänsten innebär att driva och utveckla den frivilliga orkesterverksamheten inom El Sistema.

På Kulturskolan i Hallsberg är elevens utveckling och delaktighet i fokus. Vi jobbar ofta tillsammans i olika projekt och erbjuder eleverna en rad olika aktiviteter utöver den vanliga undervisningen. Här ställs krav på bred kompetens och vilja till samarbete samt god förmåga att driva arbetet framåt. Som medarbetare förväntas du aktivt bidra till hela verksamhetens arbete, uppdrag och mål.

Tjänstens omfattning är 50%.

Vi erbjuder dig:

  • Goda utvecklingsmöjligheter, individuellt och tillsammans med kollegor.
  • En god arbetsmiljö med tillgång till IKT, såväl när det gäller teknik som stöd.
  • Ett inspirerande och roligt arbete på en kulturskola med ett arbetslag som gillar att   samarbeta och utvecklas tillsammans.

Kompetens:
Vi söker dig som har Musikpedagogisk högskoleutbildning, eller annan likvärdig utbildning, med tvärflöjt som huvudinstrument eller biinstrument. Även annat orkesterinstrument kan vara aktuellt. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Som person är du social, flexibel, initiativtagande och trivs att arbeta ihop med andra. Du är inte rädd för att ta dig an nya utmaningar.
Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet

Meriterande:

Erfarenhet av arbete inom El Sistema bedöms som meriterande.

Övrig information:

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50% med tillträde den 10 augusti 2022. Rekrytering sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Sista ansökningsdag är 2022-05-23. Intervjuer kan komma att utföras innan ansökningstiden har gått ut.

Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret. 

Läs mer om Hallsbergs kommun på vår Hemsida. Kolla även in vår Facebooksida samt Instagram (@hallsbergskulturskola) för aktuella händelser. Vår Facebooksida hittar du här och vår Instragram hittar du här

Varmt välkommen att söka tjänsten!

Vi gör aktiva val avseende rekryteringsstöd och exponering inför varje rekrytering varför vi undanber oss direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.

Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter Hallsbergs kommun, 0582-685000

Kontaktpersoner

Ulrika Johansson

Kulturchef

0582-68 53 37

ulrika.johansson1@edu.hallsberg.se

Dela detta jobb

Musiklärare till El Sistema

Hallsbergs kommun