skoljobb.se

Modersmålslärare/studiehandlare inom flera språk

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-11-27

Ansök nu

Modersmålslärare/studiehandlare inom flera språk

I Hallsbergs kommun är alla välkomna, oavsett vem man är, var man kommer från och vart man är på väg. Hallsberg har bra kommunikationer, naturnära boende, bra förskola och grundskola samt gymnasium. Hallsberg befinner sig i ett expansivt läge med nyproduktion av bostäder samt etablering av nya företag. I kommunen bor ca 16 000 invånare.

Modersmålsenheten i Hallsbergs kommun söker nu modersmålslärare inom huvudsakligen franska och finska men även rumänska, ungerska, vietnamesiska, armeniska och tagalog. 

Som modersmålslärare har du din anställning vid modersmålsenheten men kommer att tjänstgöra vid en eller flera skolenheter i kommunen. Du kommer att arbeta med modersmålsundervisning för elever i grundskolan. Som modersmålslärare ansvarar du för att planera, genomföra och utvärdera modersmålsundervisning. 

I språken rumänska, ungerska, vietnamesiska, armeniska och tagalog kommer tjänst även innefatta studiehandledning på modersmålet. Som studiehandledare hjälper och stöttar du elever med annat modersmål än svenska i deras dagliga skolarbete. Du samarbetar tätt med elevernas ämneslärare som är ansvariga för elevens undervisning, planering och uppföljning.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har lärarutbildning eller motsvarande utbildning och/eller erfarenhet för att undervisa i nämnda språk. Vi ser positivt på om du har studiehandledarutbildning. Därtill är det meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta som modersmålslärare och/eller studiehandledare.

Det är att krav att du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, samt grundläggande datorkunskaper. Du kommer att arbeta på flera av kommunens skolor och därför är även körkort och tillgång till bil ett måste.

Som person trivs du med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på ansvarstagande, flexibilitet, handlingskraft, hög servicenivå och social kompetens. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt:

Tjänsten avser i huvudsak franska (20%) och/eller finska (20%). Behov finns även inom rumänska, ungerska, vietnamesiska, armeniska och tagalog. Utifrån erfarenhet och kunskap i efterfrågade språk kan tjänsten därför komma att gälla fler språk och därmed högre sysselsättning.

Arbetet kommer att vara förlagt på Tanstenskolan, Stocksätterskolan och Folkasboskolan. Justeringar i placering kan förekomma.

Tjänsterna är visstidsanställningar på 6 månader med möjlighet till förlängning. Tillträde sker enligt överenskommelse. Anställning under 40% kommer att vara timanställningar.

Sista ansökningsdag är 2022-11-27. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Varmt välkommen att söka tjänsten!

I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Utdraget beställs från www.polisen.se och ska gälla för arbete inom förskola och skola.

Vi undanber oss alla kontakter av annonserings- eller rekryteringsföretag i samband med denna annons.

Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter Hallsbergs kommun, 0582-685000

Kontaktpersoner

Jenny Stenmark

Tf enhetschef modersmålsenheten

0582-68 53 23

jenny.stenmark@edu.hallsberg.se

Dela detta jobb

Modersmålslärare/studiehandlare inom flera språk

Hallsbergs kommun