skoljobb.se

Magelungsskolan söker kollegial lärare till lågstadiet

Ansök nu

Magelungsskolan söker kollegial lärare till lågstadiet

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

I vår skola ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:
•Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
•Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
•Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
•Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

På Magelungsskolan höjs resultaten för varje år, eleverna känner studiero och trygghet. Tillsammans tar vi ansvar för vår gemensamma arbetsmiljö vilket visar sig i vårt höga resultat i medarbetarenkäten, vi har ett av de högsta AMI, medarbetarnöjdhet, inom skolorna i Stockholm Stad. Vi har ett välutvecklat systematiskt kvalitetsarbete på skolan som genomsyrar verksamheten och som handlar om att återkommande följa upp verksamheten för att kunna utveckla och förbättra den. På Magelungsskolan får eleven de bästa förutsättningarna att nå goda studieresultat och utvecklas som människor. Varierade undervisningsformer, systematisk uppföljning av elevernas studieresultat, tät återkoppling med vårdnadshavare tillsammans med en trygg skolmiljö där alla elever blir sedda är våra grundstenar. Magelungsskolan fokuserar på ett pedagogiskt utvecklingsarbete där vi under ett par läsår har satsat på Singapore Math för skolans alla elever, att stärka det befintliga kunskap- och språkutvecklande arbetssättet samt skolgemensamt utveckla arbetet med trygghet och studiero kopplat till ett digitalt utvecklingsarbete.
Kommande läsår har vi skapat förutsättningar för ett skolgemensamt kollegialt lärande med fokus på lärande för hållbar utveckling och vi gör det i ett skräddarsytt samarbete med NTA. Lärarna fortsätter med det gemensamma uppdraget att implementera de nya kursplanerna och Singaporemodellen. Vi gör detta kollegialt och det leds av skolans tre förstelärare och extern handledning för Singapore Math. Värdegrundsarbetet har en viktig roll på skolan och vi arbetar återkommande med den tillsammans med eleverna.
Vi har idag över 90% legitimerade och behöriga lärare samt förstelärare som driver den pedagogiska utvecklingen tillsammans med skolledningen. På skolan arbetar ett femtiotal medarbetare, alla med det gemensamma målet att samtliga elever ska må bra, vara trygga och utvecklas så långt som möjligt kunskapsmässigt såväl som socialt.

Skolan är en F-6-skola med ca 335 elever, två klasser i varje årskurs. Skolan ligger i fina omgivande miljöer och med en skolgård som inbjuder till varierad utevistelse för rörelse. Pedagogerna på fritidshemmet planerar och genomför rastaktiviteter. Klassrummen är moderna och nyrenoverade och erbjuder en stimulerande arbetsmiljö. Vi har ett bibliotek som detta läsår blivit moderniserat och blivit mer inbjudande. Skolan nås lätt genom goda kommunikationer som pendeltåg och tunnelbana.

Här finner du mer att läsa om oss:
https://pedagog.stockholm/organisation-och-ledarskap/magelungsskolan-vande-trenden/
https://www.suntarbetsliv.se/artiklar/organisatorisk-och-social-arbetsmiljo/skolan-med-stockholms-nojdaste-medarbetare/
 

Arbetsbeskrivning

Vi söker en legitimerad och behörig lärare för undervisning på lågstadiet i ett flerlärarsystem med start höstterminen 2022. I ditt uppdrag hos oss ingår att planera, genomföra, följa upp och att utveckla undervisningen för att säkerställa ett kvalitativt lärande för eleverna utifrån våra styrdokument. Mentorskap ingår i uppdraget.

I årskurs 1–3 har vi ett flerlärarsystem som hela tiden utvecklas och förbättras med målet att skapa optimala inlärningsmöjligheter i tidiga åldrar. Det innebär ansvar för olika ämnen samt förväntningar på en nära samplanering och utveckling av undervisningen både på en övergripande och metodnivå utifrån elevernas resultat. Du arbetar tillsammans med legitimerade och erfarna lärare. Flerlärarsystemt innebär tre lärare på två klasser inom årskursen.

Som pedagog på Magelungsskolan arbetar du medvetet med alla elevers behov som central utgångspunkt vid planering och utförande av undervisningen. Du ingår i ett välfungerande LÄRteam bestående av lärarkollegor som har regelbundna träffar för utvecklings- och organisationsfrågor. Kollegialt lärande och samarbete ser vi som självklarheter.

Som kollega på Magelungsskolan är du engagerad och har lätt för att samarbeta.
Du har strategier för ett tydligt ledarskap i klassrummet och förmåga att skapa en trygg varierad inlärningsmiljö som präglas av hög kvalitet, studiero och lust till lärande. Du har god förståelse för människors olika förutsättningar för att ta sig an kunskaper och är väl förtrogen med att arbeta med extra anpassningar.
Du har förståelse för uppdraget och har goda relationer till kollegor, elever och deras vårdnadshavare.
Du är förtrogen med skolans styrdokument samt har förmågan att kunna omsätta dem i praktiken på ett tydligt sätt. Du har ett intresse för dina ämnen och utvecklar kontinuerligt dina kunskaper.
Du är van vid att använda digitala verktyg och är utvecklingsbenägen inom det området. Du är en trygg och stabil person som har god självinsikt och är lösningsfokuserad. Du har god svenska i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
 

Kvalifikationer

Du är behörig lärare för åk 1-3 inom minst SV,SVA,MA,NO,SO och antingen BL,MU. 
Du är legitimerad lärare. 

Det är meriterande om du har utbildning inom Singapore Math samt har erfarenhet av att ha undervisat Singaporemodellen.  

Övrigt

I din ansökan beskriver du dig själv som lärare, din syn på lärandet och det som är viktigt för dig på en arbetsplats samt vad du kan tillföra Magelungsskolan. I urvalet kommer vi ta hänsyn till om denna beskrivning finns med eller inte.

Intervjuer kan komma att påbörjas innan tiden för annonsen gått ut. Dock avslutas inte rekryteringen innan tiden gått ut.

Bifoga CV, personligt brev samt kopia av legitimation och lärarexamen där behörigheter framgår.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
 

Anställningsform      Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning      Heltid
Tillträde      2022-08-12
Antal lediga befattningar      1
Sysselsättningsgrad      100%
Ort      Farsta
Län      Stockholms län
Land      Sverige
Referensnummer      2022/3325
Kontakt
  • Jenny Lindblom, biträdande rektor åk 1-6, 0761247404
Facklig företrädare
  • Louise Langell, LF, louise.langell@edu.stockholm.se
  • Gisela Johansson, LR, gisela.johansson@edu.stockholm.se
Publicerat      2022-05-10
Sista ansökningsdag      2022-05-24
Legitimationskrav      Lärare
Utbildningskrav      Högskola/universitet

Dela detta jobb

Magelungsskolan söker kollegial lärare till lågstadiet

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen