skoljobb.se

Ma/No och Tk-lärare till åk 4-6 på Mariaskolan

Regioner
Utgår

2022-05-24

Ansök nu

Ma/No och Tk-lärare till åk 4-6 på Mariaskolan

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Beskrivning

Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen, Mariaskolan

Mariaskolan är en F-9-skola i stark utveckling. Skolan ligger på Södermalm med centrala Stockholms alla pedagogiska möjligheter samtidigt som vi har Tantolunden med stora grönområden runt hörnet. Mariaskolan har idag 860 elever och cirka 100 tillsvidareanställd personal. Vårt arbete med att stötta alla elevers kunskapsutveckling är en process i ständig utveckling. Vi utgår från ett helhetsperspektiv där vi tar tillvara allas kompetens. Vi strävar efter att vara ett team och arbetar med och för varandra. Tillsammans med våra kompetenta elever och medarbetare skapar vi den bästa skolan för just våra elever. Våra ledord är Kamratskap, Respekt, Ansvar och Mod, som bildar ordet KRAM, och leder både våra elever och medarbetare varje dag.

Under läsåret 21/22 ska all lärarpersonal delta i Skolverkets Spec-lyft och hela elevhälsoteamet deltar i SPSMs kurs, utveckling av elevhälsa. Skolan har också en biträdande rektor som arbetar mot trygghet och studiero samt en skolgårdslärare.

På Mariaskolan har alla elever tillgång till varsin iPad som stöd för sitt lärande och lärare designar varierad och tillgänglig undervisning med digitalt stöd.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är som lärare i matematik och naturorienterande ämnen i årskurs 6.

Du ansvarar för att på ett professionellt sätt planera, genomföra och utvärdera undervisning i åk 4-6 utifrån gällande styrdokument, såväl enskilt som i samarbete med andra kollegor och arbetslag. Genom dina gedigna ämneskunskaper skapar du kreativa lektioner som väcker elevernas intresse.

Du kommer ingå i ett arbetslag där verksamheten planeras, genomförs, utvärderas och utvecklas i ett kollegialt lärande. Du kommer även vara klassföreståndare i en klass och ha mentorsuppdrag.

Kvalifikationer

Du har Lärarlegitimation och behörighet att undervisa i matematik och No, med fördel i spannet åk 4-9. Du är en god ledare i klassrummet och skapar en trygg lärmiljö för alla elever. Du har god förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap och anpassar din undervisning och kommunikation därefter, för att både vägleda och utmana. Du har vana att använda digitala lärhjälpmedel i din undervisning och behärskar officepaketet.

Vi söker dig som trivs med mentorsuppdraget och lägger tid och engagemang på att skapa goda relationer med dina elever och en god kommunikation med vårdnadshavare.

Du arbetar självständigt men värdesätter samarbete med kollegor och bygger därigenom din egen och er gemensamma kompetens och utveckling. Du delar gärna med dig av dina kunskaper och är samtidigt öppen för andras tankar och idéer. Du reflekterar över det praktiska arbetet både genom att analysera i stunden och ta didaktiska beslut därefter och på ett systematiskt sätt över läsåret.

Du behärskar det svenska språket väl i tal och skrift.

Villkor

Vi intervjuar löpande under annonsperioden. Välkommen in med sin ansökan!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
 

Anställningsform      Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning      Heltid
Tillträde      220810
Antal lediga befattningar      1
Sysselsättningsgrad      100%
Ort      Stockholm
Län      Stockholms län
Land      Sverige
Referensnummer      2022/3338
Kontakt
  • Johanna Bjurling, 0761292047
Facklig företrädare
  • Jenny Pudja, LR, jenny.pudja@edu.stockholm.se
  • Susanna Nelson, LF, SusannaNelson,Lärarförbundet,susanna.nelson@e
Publicerat      2022-05-10
Sista ansökningsdag      2022-05-24
Legitimationskrav      Lärare
Utbildningskrav      Högskola/universitet

Dela detta jobb

Ma/No och Tk-lärare till åk 4-6 på Mariaskolan

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen