skoljobb.se

Logoped till Centrala barn- och elevhälsan

Företag Växjö kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2022-12-01

Ansök nu

Logoped till Centrala barn- och elevhälsan

Om tjänsten

I utbildningsförvaltningen har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna, kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Barn- och elevhälsan i Växjö kommun är centralt organiserad och omfattar samtliga skolsköterskor, psykologer, kuratorer, specialpedagoger, skolläkare och logopeder. Den centrala barn- och elevhälsan ingår i utbildningsförvaltningens Resurscentrum där bland annat övergripande resursenhet, Språk- och kompetenscentrum samt Kulturskolan ingår. Den centrala barn- och elevhälsan leds av enhetschef och biträdande enhetschefer. Vi arbetar mot alla kommunala förskolor och skolor och stöttar dem i arbetet med att ge varje barn och elev rätt förutsättningar att utvecklas så långt som möjligt. Tillsammans med rektorer, lärare och pedagogisk personal strävar vi efter att utveckla barn- och elevhälsoverksamheten såväl lokalt som centralt i hela Växjö kommun. Du kommer, tillsammans med våra nuvarande logopeder, att ha ett kommunövergripande uppdrag för grund-och gymnasieskolorna i Växjö kommun. Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga professioner såsom specialpedagoger, speciallärare, psykologer, kuratorer och skolsköterskor. Uppdraget riktar sig till elever i grundskolan och gymnasiet som har eller misstänks ha en språkstörning. Även våra integrerade elever inom särskola ingår i uppdraget. Vi har ett nära samarbete med logopederna i vår särskilt riktade verksamhet Språkspåret på Pär Lagerkvistskolan. Uppdraget innebär: o rådgivning och konsultation till våra enheter o handledning till personal utifrån pedagogiska frågeställningar kopplade till tal-, språk-kommunikation-, samt läs- och skrivutveckling. o att bidra till kompetensutveckling inom språkutvecklande arbetssätt och språklig sårbarhet. o att ge insats på individ-/grupp- och organisationsnivå utifrån specifikt behov o att samverka med externa aktörer, t ex logopedmottagning inom Region Kronoberg o fördjupad språklig bedömning/utredning med frågeställning tal- och språkstörning inför ansökan till Språkspåret

Din profil

Vi söker dig som är legitimerad logoped, gärna med erfarenhet av arbete i skolan. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med barn och unga. Du bör även ha erfarenhet av handledning, konsultation och stöd till arbetslag/medarbetare. Du är bra på att samarbeta och att skapa öppna och förtroendefulla relationer. Du är engagerad och entusiasmerande. Självständighet, god organisations- och planeringsförmåga samt förmåga att prioritera, skapa struktur och ordning behövs för uppdraget. Det är naturligt för dig att fokusera och driva på för att säkerställa kvalitet och evidens, samt nå goda resultat. Det är viktigt att du trivs med att arbeta i team. Du kan hantera digitala verktyg för journalföring men även verktyg såsom Teams och Officepaketet. Det är en fördel om du har erfarenhet av dokumentation i Cambio Cosmic. Vi lägger stor vikt vid erfarenhet och personlig lämplighet Vill du också arbeta i en framgångsrik förvaltning där ditt uppdrag är av stor betydelse för vår fortsatta utveckling? Varmt välkommen med din ansökan!

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

 

Anställningen

Omfattning

Heltid

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse, dock senast 2023-02-27 Rekrytering kommer ske löpande under ansökningstiden.

Antal tjänster

1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum

2022-12-01

Referensnummer

UTBF 497/22

Kontakt

Annika Sandberg

Enhetschef

0470-79 69 67

Linn Nordström

Logoped

0470-599425

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare nås via kontaktcenter

0470-410 00

Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3). Körkort och tillgång till bil krävs. För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se. Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Dela detta jobb

Logoped till Centrala barn- och elevhälsan

Växjö kommun