skoljobb.se

Lillängens förskola söker Resurs till barn på 75%

Regioner
Utgår

2019-12-12

Ansök nu

Lillängens förskola söker Resurs till barn på 75%

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande.

Finspångs kommun har idag drygt 22 000 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. I arbetet med detta är skolor och utbildning utpekade som centrala framgångsfaktorer. Finspångs kommun arbetar aktivt för att de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030, ska prägla kommunens styrning och ledning.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har cirka 1 800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018.Arbetsuppgifter
Den nybyggda förskolan Lillängen består av fyra åldersindelade avdelningar.

Vi arbetar aktivt med begreppet undervisning genom att fokusera på utvalda strävansmål från Läroplanen för förskolan. Vi arbetar i projektform under temataket hållbar utveckling och har barnens intressen som utgångspunkt när vi planerar verksamheten. Vi använder oss av pedagogisk dokumentation i syfte att synliggöra barnens intressen, lärstrategier och lärprocesser. Den pedagogiska dokumentationen är en förutsättning för att vi ska kunna utvärdera hur vårt arbetssätt påverkat barnen lärande. 

Som resurs på vår enhet ingår du i ett arbetslag på fyra pedagoger där en förskollärare är arbetslagsledare. Du som resurs ansvarar för att omsätta barnens stödbehov i praktiken. Du har en positiv grundsyn, ett reflekterande arbetssätt och arbetar med en tydlig förankring i uppdraget. Du känner ansvar för att förankra pedagogiskt tagna beslut i praktiken.

Kvalifikationer
Leg.förskollärare/barnskötare/specialpedagog/undersköterska/leg.sjuksköterska
Storvikt läggs vid personlig lämplighet.

Önskade kompetenskrav: Kunskap och erfarenhet kring tecken, bild och föremål som stöd. Erfarenhet och intresse av att arbeta med barn i behov av särskilt stöd.

Villkor
Tjänsten kommer att utannonseras externt och internt och kommer att tillsättas under förutsättning av erforderliga beslut.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Tillträde enligt överenskommelse

Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Lillängens förskola söker Resurs till barn på 75%

Finspångs kommun