skoljobb.se

Lilla Adolf Fredriks skola söker skolsköterska

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-12-11

Ansök nu

Lilla Adolf Fredriks skola söker skolsköterska

 

Arbetsplatsbeskrivning

Lilla Adolf Fredriks skola är en F-6 skola med cirka 380 elever och 55 personal. Skolans byggnad har sina anor sedan början av 1900-talet och ligger mitt i Stockholms innerstad på Norrmalm, endast tio minuters promenad från centralen och nära belägen till Odenplan. Skolan ligger även i närheten av Vasaparken, Observatorie- och Tegnérlunden. Parkerna använder vi som en naturlig del av vår utemiljö. IT ingår i elevernas skolvardag och varje klassrum har en digital skrivtavla med touchfunktion. Vi arbetar 1:1med digitala verktyg i årskurserna 4-6. Övriga årskurser har tillgång till iPads.

Arbetsbeskrivning

Som skolsköterska på Lilla Adolf Fredriks skola är du anställd direkt under skolans rektor. Rektor driver och ansvarar för skolans elevhälsoarbete. Vårt elevhälsoteam består för närvarande förutom rektor av biträdande rektor, kurator, resurspedagog som är ansvarig för vår studio samt skolans speciallärare. Vår kurator har en heltidstjänst hos oss och ansvarar även för skolans preventionsteam. Det innebär att kurator arbetar aktivt mot olika klasser och grupper i förebyggande syfte. På samma sätt önskar vi att vår skolsköterska skall arbeta.

Som stöd för rektor och skolsköterska finns det på central förvaltningsnivå en verksamhetschef och ett medicinskt ledningsansvar. Som skolsköterska skall du utföra elevhälsans medicinska insatser i skolan enligt gällande lagstiftning. Du skall även följa stadens Kvalitetsprogram för elevhälsoarbete som inkluderar Ledningssystem för elevhälsans medicinska insatser och centrala Skolhälsans föreskrifter och riktlinjer.

Skolsköterskans uppdrag är att i samverkan med skolledning och övrig elevhälsopersonal, utifrån sin medicinska kompetens, skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas lärande, utveckling och hälsa. Förutom att du skall samarbeta med elevhälsan och skolledning skall du även samverka med elever, vårdnadshavare, skolans personal samt organisationer och myndigheter utanför skolan. Som skolsköterska i Stockholm stad journalför du i PMO.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska med någon av nedanstående specialistsjuksköterskeutbildningar:

Specialistsjuksköterskeprogrammet – Distriktssköterska 75hp
Specialistsjuksköterskeprogrammet – Barn och ungdom 60hp
Specialistsjuksköterskeprogrammet – Skolsköterska 60hp

 

Övrigt

Dela detta jobb

Lilla Adolf Fredriks skola söker skolsköterska

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen