skoljobb.se

Lektor i svenska

Regioner
Utgår

2020-08-16

Ansök nu

Lektor i svenska

Lärglädje börjar med dig.Vill du vara med och bidra till likvärdig utbildning, högre måluppfyllelse och inspirera till ett lustfyllt lärande? Då är det här jobbet för dig!

Ditt nya jobb
Vill du vara med och bidra till en utbildning som sätter likvärdighet, hög måluppfyllelse och metareflektion i fokus för lärandet? I ditt uppdrag ingår att utveckla kvalitet i Sandagymnasiets arbete med att stärka elevernas skönlitterära läsande. Det sker med stöd av begreppsanvändning i svenskämnets litteraturundervisning i syfte att stärka elevernas reflekterande omdöme. Du arbetar för att konkretisera ämnets syfte i undervisning som fokuserar på lärande av transformativ karaktär.

Ditt arbete ansluter till aktuell litteraturdidaktisk och litteraturvetenskaplig forskning, vars idéer du också sprider till ämneslaget och andra relevanta sektorer på skolan. Som lektor i svenska förväntas du bevaka och vara del av forskning som är relevant för svenskundervisning i allmänhet och litteraturundervisning i synnerhet. Detta kan till exempel ske genom deltagande i forskningsnätverk, doktorandstudier (eller annan forskning) eller affiliering till forskningsgrupp vid högskola/universitet.

Huvuddelen av tjänsten är undervisning i Svenska på gymnasiet men tid i tjänsten är avsatt för att vara delaktig i forskning. Dessutom är 10% av tjänsten avsatt för kunna hantera centrala uppdrag från Utbildningsförvaltningen. Du är också en del av skolans förstelärargrupp.

Välkommen till oss
Sanda Utbildningscentrum i Huskvarna består av fyra olika skolformer; Sandagymnasiet, Sanda Gymnasiesärskola, Sanda Grundsärskola och Sanda Idrottshögstadium. Sanda Idrottscentrum är också en del av verksamheten där idrottsutbildning bedrivs på skoltid som en del av gymnasieutbildningen. På Sanda Utbildningscentrum går det cirka 1400 elever och vi är cirka 225 personal där våra gemensamma ledord är: Glädje, Engagemang, Trygghet, Utmaning och Professionalism.

På Sanda Utbildningscentrum står våra elevers studier, kunskap, trivsel, trygghet och personliga utveckling i fokus. Vi är en av de ledande skolorna i Sverige inom idrott där vi ger våra elever möjlighet att kombinera studier och idrott på alla nivåer. 

Hos oss får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap,engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.
 
Din kompetens
Lärarutbildning, lärarlegitimation i svenska för gymnasiet och forskarutbildning mot pedagogik, inriktning didaktik, med examen av licentiats grad. Avhandlingsarbetet ska vara riktat mot lärande i svenskämnets litteraturundervisning på gymnasiet. Särskilt meriterande är:

  • Litteraturdidaktisk forskning med inriktning mot den pedagogiska idén om transformativt lärande.
  • Internationell publicering, till exempel kapitel, om läsning av populärlitteratur i relation till genre och det pedagogiska förhållningssättet critical literacy.
  • Erfarenhet av handledning av lärarstudenters examensarbeten som behandlar aspekter av svenskämnets litteraturundervisning.


Rekryteringsprocessen
Ansökan skall innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten, beskrivning av din kompetens och akademiska meriter. Dessutom skall följande var med

  • CV
  • Lärarlegitimation
  • Relevanta examensbevis


Ansökan sker i två steg. Din ansökan behandlas och därefter får du besked om du går vidare till meriteringsprocessen för Lektor. I samband med det får du mer information om den fortsatta processen.

Vill du veta mer?
Peter Brandt, bitr rektor tfn 036 106571, peter.brandt@jonkoping.se
Maria Sparf, utvecklingsstrateg 036 102423, maria.sparf@jonkoping.se
Ulrika Martinsson, utvecklingstrateg 036 106861, ulrika.martinsson@jonkoping.se  

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Förvaltning    Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats    Sanda utbildningcentrum
Anställningsform    Tillsvidare
Omfattning    100%
Tillträdesdag    enl Ök
Sista ansökningsdag    2020-08-16
Referensnr    20-61-0092
Publicerad    2020-06-08

Dela detta jobb

Lektor i svenska

Jönköpings kommun