skoljobb.se

Legitimerad lärare mot fritidshem

Ansök nu

Legitimerad lärare mot fritidshem

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

I våra skolor och på våra fritidshem ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare i fritidshem/fritidspedagoger:

  • Planera, genomföra och utvärdera verksamheten med utgångspunkt från nationella mål och riktlinjer.
  • Tillämpa en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer.
  • Erbjuda en meningsfull fritid som utgår ifrån elevernas behov, intressen och erfarenheter.
  • Inta ett demokratiskt och empatiskt förhållningsätt. Där god omsorg kombinerat med undervisning, tillsammans stimulerar elevens utveckling och lärande.

Arbetsplatsbeskrivning

Enbacksskolan är en F-9 skola med 420 elever i Tensta, strax intill Spånga IP. Närheten till naturen, djuren i Spånga by och torghandeln i Tensta ger möjligheter till många lärande aktiviteter. Vi ser oss själva som en lysande stjärna i Stockholms skolhimmel och vi tror att alla elever kan lyckas. Engagemang, samarbete, tydlighet, höga förväntningar och kollegialt lärande är våra vägledande värderingar. Vi har ett högt söktryck med många elever som vill börja hos oss. De flesta börjar i förskoleklassen och stannar kvar här under hela sin grundskoletid. Här kan du läsa mera om vår skola:

https://enbacksskolan.stockholm.se/. Vi finns även på Instagram.

              
Läs mer på [Enbacksskolan, F–9 - Stockholms stad (grundskola.stockholm)]
Här hittar du oss [Hitta grundskola - Stockholms stad]


Arbetsbeskrivning

Tjänsten omfattar både skolsamverkan på förmiddagarna och arbete i fritidshemsverksamhet på eftermiddagar och lov. Du kommer att ingå i ett arbetslag med övriga fritidslärare och barnskötare. Skolan och fritidshemmet har ett gemensamt ansvar för eleverna och att lärandet pågår hela dagen. Tillsammans planerar och genomför ni verksamheten så att alla elever ges ledning och stimulans samt får det stöd som de behöver. Undervisningen på fritidshemmet ska stimulera elevernas utveckling och lärande och erbjuda eleverna en meningsfull fritid. Det sker genom att undervisningen tar sin utgångspunkt i elevernas behov, intressen och erfarenheter, men också att eleverna kontinuerligt utmanas ytterligare genom att inspireras till nya upptäckter.

Under förmiddagen skolsamverkar du med elever och lärare. Detta möjliggör för pedagogerna att dela upp eleverna på det sätt som bäst passar de uppgifter som ska göras. På eftermiddagen arbetar du i fritidshemmet där du ansvarar för att eleverna får en meningsfull fritid. I ett nära samarbete planerar, genomför och utvärderar du verksamheten på fritidshemmet. Du har planeringstid både med skolsamverkan och med fritidshemmets arbetslag. 


Kvalifikationer

Du är legitimerad fritidslärare med behörighet att undervisa i något av skolans praktiskt estetiska ämnen. För dig som är intresserad och har erfarenhet av ledarskap kan en öppning som arbetslagsledare finnas. Du har med dig goda idéer om hur skola och fritidshem kan komplettera och utveckla varandra och driva detta arbeta tillsammans med dina kollegor. Du är van vid att använda ett arbetssätt som är strukturerat, planerat och väl förankrat i gällande styrdokument. I din roll ansvarar du för att skapa ett förtroendefullt, öppet och respektfullt samarbete med hemmen.

Du är en positiv, engagerad och kreativ person. Du vill vara med att utveckla verksamheten och skapa en positiv lärandemiljö. God samarbets-och initiativ förmåga är egenskaper som vi värdesätter högt. Det är viktigt att du kan arbeta med elever i både små och stora grupper, arbeta både självständigt och i grupp. Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi förutsätter att du behärskar svenska väl i både tal som i skrift och lägger stor vikt vid personlig lämplighet men har krav på formell behörighet då vi ser det som viktigt för både eleverna och för arbetslaget- och skolan som helhet. 

Övrigt

Legitimation är ett krav för tjänsten.
Semestertjänst och heltid.
Bifoga examensbevis samt lärarlegitimation med behörighetsförteckning. 
Vi påbörjar intervjuer löpande under ansökningstiden.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
 

Anställningsform      Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning      Heltid
Tillträde      2022-08-12
Antal lediga befattningar      1
Sysselsättningsgrad      100%
Ort      Spånga
Län      Stockholms län
Land      Sverige
Referensnummer      2022/3264
Kontakt
  • Carina Åslund, 0850803928
Facklig företrädare
  • Irene Sivertz, LR, 08-50803900
  • Anna Ågeby, Lärarförbundet, 08-50803900
Publicerat      2022-05-09
Sista ansökningsdag      2022-05-23
Legitimationskrav      Lärare
Utbildningskrav      Högskola/universitet

Dela detta jobb

Legitimerad lärare mot fritidshem

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen