skoljobb.se

Lärare till Östansjö skola och Fredriksbergsskolan

Regioner
Utgår

2022-05-29

Ansök nu

Lärare till Östansjö skola och Fredriksbergsskolan

I Hallsbergs kommun är alla välkomna, oavsett vem man är, var man kommer från och vart man är på väg. Hallsberg har bra kommunikationer, naturnära boende, bra förskola och grundskola samt gymnasium. Hallsberg befinner sig i ett expansivt läge med nyproduktion av bostäder samt etablering av nya företag. I kommunen bor ca 16 000 invånare.

Denna annons gäller flera tjänster som lärare i åk 1-3 eller 4-6 i olika ämnen så som svenska, matematik, engelska, so, no samt idrott. Tjänsterna finns på Östansjö skola och på Fredriksbergskolan i Vretstorp.

Om skolorna:

Fredriksbergskolan ligger i Vretstorp ca 2 mil utanför Hallbergs tätort med cirka 850 invånare. Skolan ligger centralt i samhället men med en närhet till skog och andra grönområden. Fredriksbergs skola är en F-6 skola med ca 160 elever och två fritidshem, Biet och Blomman.

Östansjö skola är en F-6 skola med ca 100 elever som ligger i ett litet samhälle en knapp mil från centralorten Hallsberg. Fritidshemmet på skolan är till stor del helt integrerat med skolans verksamhet och har haft ca 50 elever inskrivna under läsåret 18/19.  Samtliga pedagoger på fritidshemmet arbetar del av sina tjänster på skolan.

Fredriksbergskolan och Östansjö skola är skolor där alla elever får komma till sin rätt. Skolornas vision är att vara en skola där alla ska ha förutsättningar att lyckas och målsättningen är att skapa en god miljö för bildning, tänkande och kunskapsutveckling. Detta sker genom att möta varje individ med respekt för sin person och sitt arbete samt ge en trygg miljö och positiv framtidstro. Vi utvecklar och anpassar undervisningen och lärsituationerna utifrån varje elevs unika förutsättningar för att möjliggöra utveckling, både personligt och kunskapsmässigt.

Vi erbjuder dig:

  • Trivsamma arbetsplatser med positiva och glada kollegor och barn.

  • Mindre skola med stora möjligheter.

  • En personlig bärbar dator samt iPad.

  • Konkurrenskraftig lön och individuell lönesättning.

  • Goda utvecklingsmöjligheter.

Denna tjänsten innebär möjligheter till utmaningar inom hela skolans verksamhet. Vi söker dig som stimuleras av att arbeta i en social gemenskap med högt i tak och fokus på verksamhetsutveckling. Dina möjligheter att utvecklas som pedagog och människa är goda då skolan hela tiden strävar efter hög delaktighet och en god arbetsmiljö där ett helhetstänk prioriteras.

Kompetens:
Vi söker dig som har lärarexamen för grundskolan åk  1-3 eller åk 4-6 och behörighet att undervisa i flera ämnen.

Vi tror att ditt arbete präglas av ambitiösa intentioner till utvecklande arbetsmetoder. Att du har en förmåga att arbeta självständigt men också i samarbete med kollegor ser vi som självklart för att utveckla hög kvalitet i elevernas utbildning. Som pedagog har du också en god förmåga att skapa och bibehålla relationer med främst elever och kollegor men också deras vårdnadshavare.

Du är förtrogen med läroplanen och andra styrdokument och har förmåga att omsätta teori till praktik. Du har god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift. Du har en förmåga och driv att aktivt delta i skolans förändringsarbete i relation till skolans utvecklingsplan. Vi arbetar utifrån den kompetenta eleven där inflytande och delaktighet är viktigt.

Vi söker dig som är positiv, glad, trygg och entusiastisk i ditt arbete. I ditt dagliga arbete skall du kunna möta människor med inlevelse och empati. Du är även flexibel och ser möjligheter med olika anpassningar i verksamheten. Du sätter elevernas behov först.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande:

  • Erfarenhet av arbete som lärare i åk 1-3 eller åk 4-6.

  • Erfarenhet av dokumentation.

  • Goda IT kunskaper.

  • Att du har erfarenhet av ett formativt arbetssätt.

Övrig information:

Tjänsterna är tillsvidareanställningar, 100%.

Tillträde sker vid terminstart i augusti 2022. 
Din ansökan med merithandlingar och löneanspråk vill vi ha senast 20220529. Vi ser gärna att du bifogar din lärarlegitimation och behörighetsförteckning direkt i ansökan.

Välkommen med din ansökan!
I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Utdraget beställs från www.polisen.se och ska gälla för arbete inom förskola och skola.

Vi gör aktiva val avseende rekryteringsstöd och exponering inför varje rekrytering varför vi undanber oss direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.

Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter Hallsbergs kommun, 0582-685000

Kontaktpersoner

Anna Gustafsson

Rektor

0582-686400

anna.gustafsson@edu.hallsberg.se

Dela detta jobb

Lärare till Östansjö skola och Fredriksbergsskolan

Hallsbergs kommun