skoljobb.se

Lärare/speciallärare till grundsärskolan, Egebyskolan

Regioner
Utgår

2022-05-22

Ansök nu

Lärare/speciallärare till grundsärskolan, Egebyskolan

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med drygt 28 000 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på äldreboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss?

Vill du vara med oss och ta Mjölby in i framtiden och verkligen göra skillnad för individen?

Egebyskolan ligger centralt i Mjölby med bekväma avstånd till kommunala transportmöjligheter. Egebyskolan är en mindre skola med närhet till grönområden och en skola där både personal och elev känner sig sedda. Egebyskolans särskola sitter samman med övriga grundskolan och består idag av ca 20 elever.

Nu söker vi dig som vill göra Mjölby ännu bättre tillsammans med oss! Vi på Egebyskolan arbetar för att alla barn och elever ska utmanas och bli trygga vuxna. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Tillsammans arbetar vi för att skapa de bästa skoldagarna för våra elever.

Vill du vara delaktig i elevernas lärande och utveckling? Gillar du att se elever växa och utvecklas? Är du pedagogisk och yrkesskicklig på att skapa förtroendefulla relationer samt är van vid att ta stort ansvar? Bra, då kan detta vara en tjänst för dig!

ARBETSUPPGIFTER
Som lärare/speciallärare på grundsärskolan kommer du att undervisa elever i grundsärskolans ämnen samt ämnesområden. Du kommer att ansvara för undervisning, kartläggning, planering, genomförande och utvärdering av lektioner. Arbetet utförs enligt beslutande mål och riktlinjer. I arbetsuppgifterna ingår att tillsammans med dina kollegor utforma en bra, lustfylld och varierande skoldag med elevernas bästa i fokus. Du utmanar och stödjer eleverna så att de når goda studieresultat. Arbetet utförs i samarbete med övriga pedagoger, elevassistenter, elevhälsa, vårdnadshavare och andra aktörer utanför särskolan. Du kommer ingå i ett arbetslag där ni arbetar tight tillsammans för att forma den bästa verksamheten med fokus på elevernas utveckling.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad lärare F-3, gärna speciallärarexamen och har arbetslivserfarenhet inom grund- och grundsärskola.

Det är meriterande om du är utbildad speciallärare/specialpedagog med inriktning intellektuell funktionsnedsättning samt om du har kunskaper i alternativ kommunikation (AKK), digitala hjälpmedel samt av att arbeta lågaffektivt med elever inom autism spektrumet.

Du arbetar utifrån ett strukturerat arbetssätt, är flexibel och har en god samarbetsförmåga. Du har en god förmåga att bygga relationer med såväl elever, kollegor och vårdnadshavare. För att passa i rollen behöver du vara trygg och stabil även i situationer med stress. Du har en positiv inställning i utmanande situationer och är lösningsfokuserad. En tydlig kommunikation och ett lugnt förhållningssätt är viktigt, din goda empatiska förmåga likaså.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig en väl fungerande arbetsplats, med gott samarbete och en tydlig flexibilitet. Det är vår förhoppning att du vill vara med och utveckla Egebyskolans grundsärskola till en ännu bättre skola.

ÖVRIGT
Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Lärare/speciallärare till grundsärskolan, Egebyskolan

Mjölby kommun - Utbildningsförvaltning