skoljobb.se

Lärare med inriktning på särskilt stöd

Ansök nu

Lärare med inriktning på särskilt stöd

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.
 
Välkommen till Flahultsskolan!
Flahultsskolan är en nybyggd och nyrenoverad högstadieskola från årskurs 6 till 9 med ungefär 545 elever till hösten. Skolan är byggd uppe på höjden ovanför Norrahammar med utsikt mot Tabergstoppen. Precis utanför finns en idrotts- och simhall samt tillgång till fotbollsplaner och friidrottsarena. Samtliga klassrum är inredda med interaktiva skrivtavlor och i hjärtat av skolan ligger vårt elevcafé och skolbibliotek. Varje årskurs har ett eget hemvist och respektive arbetslag sitter i mitten av sitt hemvist. På Flahultsskolan lägger vi också mycket tid och kraft på värdegrundsarbete, både EQ, Normstorm och MVP är naturliga inslag i vår verksamhet.

Detta läråret har vi startat ett resurscentra som möter elever i behov av särskilt stöd. I vårt resurscentra finns en fast grupp där elever går varje dag enligt schema. Vårt resurscentra har även en rörlig grupp där elever får stöd i kortare intensivperioder med fokus på kärnämnen.

Arbetsbeskrvning
Flahultsskolan söker nu ytterligare en lärare till verksamheten. Du kommer att tillhöra arbetslag resurscentra. Detta arbetslaget består av speciallärare, specialpedagog, lärare, fritidspedagog samt elevassistent. I arbetet ingår att utveckla arbetet med elever i behov av särskilt stöd. Detta kan ske i klassrummet, mindre grupp eller enskilt. Dina främsta arbetsuppgifter är att undervisa elever i behov av särskilt stöd. I vårt resurscentra har vi elever som går i vår fasta grupp om ca 10-12 elever samt en rörlig grupp där ca 40 elever får stöd varje vecka utifrån individuella behov. Du kommer även ha mentorskap i din lärarroll.

Din kompetens
Du är legitemerad lärare i skolans kärnämnen. Du är en stabil person som trivs med att ta egna initiativ har lätt för att skapa goda relationer. I uppdraget ingår att utveckla arbetet med elever i behov av särskilt stöd. Uoppdraget kräver att du har god insikt i arbete med elever inom autism, adhd samt elever emd spårkstörning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbete. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Meriterande är tidigare arbete med elever inom NPF.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Ulrika Kragner, rektor 036 - 10 36 89
Lena Bäckman bitr.rektor 036-10 37 65
Lärarförbundet, 036-10 36 70
Läranas riksförbund, 036-10 57 15

Dela detta jobb

Lärare med inriktning på särskilt stöd

Jönköpings kommun