skoljobb.se

Lärare Idrott och hälsa till Tallbackaskolan i Solna

Ansök nu

Lärare Idrott och hälsa till Tallbackaskolan i Solna

Om Tallbackaskolan
Skolans vision
Vår skola ska vara trygg för alla och med hög måluppfyllelse. Skolans ledord är Trygghet, Respekt, Ansvar och Arbetsro. Här känner sig elever och personal hemma och tillsammans utvecklas och lär vi av varandra. 

Om skolan
Tallbackaskolan är en kommunal grundskola i Huvudsta i Solna. Skolan har ca 470 elever. Vi har förskoleklass, fritids, grundsärskola och grundskola årskurs 1-9. Vi arbetar i ämneslag och arbetslag. Skolan är lätt att ta sig till kommunalt.

Så här säger rektor, Daniel palm om sin syn på ledarskap:

”Min ledarfilosofi består av två delar; elevnära skolledarskap och situationsbaserat ledarskap. Elevnära skolledarskap är för mig att lyssna på eleverna och hur de upplever sin skoldag. Det situationsbaserade ledarskapet är en kombination av olika ledarstilar som utgår från det som situationen kräver. Samtalet blir oftast bättre och öppnare samt att det blir lättare att se en gemensam lösning. Utmaningen är att det gäller att bedöma situationen rätt utifrån rådande förutsättningar.”

Inriktning/Vad vi är särskilt stolta över

  • Vi har höga förväntningar på våra elevers skolresultat. Elevernas kunskaper är en grund för det livslånga lärandet.
  • Vi prioriterar och satsar på läsning i alla åldrar och i alla verksamheter på skolan.
  • Skolans förstelärare är med och driver såväl digitaliseringsarbetet som det kollegiala lärandet på skolan.
  • Skolan har många traditioner och idrottsaktiviteter som vi är stolta över att genomföra över tid.

Arbetsbeskrivning
Tallbackaskolan söker nu en vikarierande lärare med behörighet i ämnet idrott och hälsa. Tjänsten är ett vikariat som sträcker sig från januari 2020 till och med juni 2020. Du kommer att undervisa i alla årskurser från 1 till 9. Samplanering sker med våra två andra idrottslärare på skolan.

Vem söker vi?
Vi söker dig som, precis som vi, har ett stort engagemang och en vilja att utvecklas tillsammans med kollegor och elever. Du är behörig lärare med lärarexamen och lärarlegitimation samt har erfarenhet av pedagogiskt arbete. Du är erfaren och trygg i mentorsrollen. Du har en god förståelse för hur eleverna tar till sig kunskap samt har förmåga till samverkan med såväl våra elever som föräldrar och kollegor. Du är väl insatt i och bekväm med den dokumentation och bedömning som förväntas i läraryrket och använder IKT som ett naturligt verktyg i arbetet. 

Utvecklas som lärare i Solna stad
Som lärare i Solna stad får du möjlighet att växa tillsammans med pedagoger som är engagerade och har höga förväntningar på elevers möjlighet att utvecklas och lära. Genom undervisning baserad på forskning och erfarenhet är du med och utvecklar goda digitala och analoga lärmiljöer. 

Mer information och ansökan
Tjänsten är ett vikariat på 80% till och med juni 2020.

Vi rekryterar fortlöpande och ser fram emot att läsa din ansökan snarast, dock senast den 15 december. Intervjuer kommer att hållas under ansökningsperioden.

Vid frågor är du välkommen att höra av dig till Daniel Palm rektor på Tallbackaskolan på daniel.palm@solna.se.

Fackliga kontaktpersoner är Annika Ståhl (LR) annika.stahl@solna.se.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.

Länk till den här sidan

Dela detta jobb

Lärare Idrott och hälsa till Tallbackaskolan i Solna

Solna stad