skoljobb.se

logga

Lärare i musik åk 4-7 till Östratornskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-05-25

Ansök nu

Lärare i musik åk 4-7 till Östratornskolan

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

 

Om oss

På Östratornskolan välkomnas du av ett tryggt lärarlag med stor sammanhållning. Vi har drygt 500 elever och erbjuder många möjligheter till samarbete och kollegialt lärande i ett 4-9- perspektiv. Våra elever är motiverade och intresserade av att lära och utvecklas och når goda resultat. På Östratornskolan finns plats för alla att växa. 

Vi tar tillsammans tillvara både elevernas och pedagogernas olika kompetenser och arbetar med utveckling i fokus. För att kunna se eleverna och ge bästa stöd arbetar våra specialpedagoger och speciallärare nära elever och lärare. Förutom specialpedagoger och speciallärare ingår också kurator, socialpedagog, skolsköterska och skolpsykolog i vårt elevhälsoteam. EHT träffas regelbundet och arbetar både förebyggande/ främjande och åtgärdande. Även skolbibliotekarie, IKT-pedagog och SYV finns med i arbetet för att öka elevernas måluppfyllelse.

Det systematiska kvalitetsarbete är verksamhetsnära och utgår från skolans gemensamma utvecklingsområden. Här arbetar vi tillsammans för att göra bra ännu bättre. På skolan finns olika ansvarsuppdrag t.ex. trygghetsråd, IKT- råd, fokusgrupper som stöd för lärare för att öka trygghet och likvärdighet för elever.

Som lärare hos oss arbetar du i arbetslag/ ämneslag 7-9 men också tillsammans för 4-9. Ett gemensamt reflekterande genomsyrar vardagen i verksamheten och vi delar gärna med oss av våra erfarenheter. Samtalsgrupper med pedagogiska diskussioner utifrån BFL gör att vi kopplar forskning och beprövad erfarenhet till undervisningen. ”Att lära nu och i framtiden” är viktigt för oss.

Arbetsuppgifter

Vill du bli vår nya kollega på Östratornskolan? Vår skola utökas med en klass nästa läsår och därför söker vi dig som vill jobba i ett team med hög kompetens och stort engagemang i elevers lärande och utveckling.

Som musiklärare ansvarar du för att planera och följa upp undervisningen i samarbete med dina kollegor. I ditt uppdrag ingår ev. också mentorskap för år 7. Som mentor stöttar du eleverna i skolsituationen och samordnar aktuella aktiviteter och kontakter runt eleverna.

Eleverna använder Chromebooks och vi planerar och kommunicerar i Google Workspace for Education samt Unikum.

I Google finns elevernas uppgifter, men här arbetar också eleverna med uppgifter, redovisningar och presentationer på olika sätt. Det är viktigt att du ser digitalisering som en naturlig del i ditt arbete som lärare.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har avslutad utbildning, har legitimation och är behörig att undervisa i musik i åk 4-7. Är du behörig i ytterligare något ämne t.ex. svenska eller SO är det meriterande.  

Vi förutsätter att du ser eleverna ur ett helhetsperspektiv och att du har ett engagerat förhållningssätt i mötet med elever, föräldrar och kollegor. Du är trygg i bemötandet av alla elever och samtidigt tydlig i din ledarroll i undervisningen. God samarbetsförmåga, erfarenhet av arbete i arbetslag, samt intresse av att driva pedagogiskt utvecklingsarbete är också viktiga förmågor. På Östratornskolan finns möjlighet för dig att vara delaktig och utvecklas i din yrkesroll.

Tjänsten är en förstärkning under nästa läsår då skolan utökas med en klass. Vi kommer att ha ett löpande urval efter hand som ansökningarna kommer in, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Vi ser fram emot att träffa dig. Välkommen med din ansökan till Östratornskolan!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan tillsvidareanställd medarbetare.

 

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Omfattning: Deltid

Lön: Månadslön

Tillträde: 220817

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-05-25

Referensnummer

2022/642

Kontaktperson(er)

  • Cathrine Zander, biträdande rektor, 046-3597970

Facklig(a) företrädare

  • Sofia Zäll Carlsson, Lärarförbundet, 046-3593972

  • Staffan Släger, LR, 046-3597685

Dela detta jobb

logga
Lärare i musik åk 4-7 till Östratornskolan

Skoljobb i barn- och skolförvaltningen