skoljobb.se

Lärare i matematik, fysik och teknik till Vifolkaskolan 7-9

Regioner
Utgår

2022-05-27

Ansök nu

Lärare i matematik, fysik och teknik till Vifolkaskolan 7-9

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med drygt 28 000 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på äldreboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss?

Vill du vara en del av en skola med en välfungerande organisation, kompetent personal och där undervisningen mellan elev och personal står i fokus?

Vifolkaskolan 7-9 ligger i Mantorp, ett stenkast från pendeln, och har ca 300 elever fördelade på 12 klasser. Personalgruppen består av såväl erfarna lärare som har varit ho oss i många år, lärare som är i början av sin lärarkarriär och av kompetenta medarbetare som elevassistent, lärarassistent, specialpedagog, kurator, skolsköterska, administratör, vaktmästare, bibliotekarie och studie- och yrkesvägledare.
Hos oss står undervisningen och relationer mellan personal och elever i fokus. Vi har en välfungerande organisation och tydliga och effektiva rutiner för vårt elevhälsoarbete.

ARBETSUPPGIFTER
På Vifolkaskolan arbetar vi som ämneslärare och en stor del av arbetet sker i ämneslag, så även i denna tjänst.

Du arbetar utifrån verksamhetens mål och uppdrag, genom att främja lärandet där individen stimuleras att inhämta och utveckla kunskaper och värden. I ditt arbete ska du i samarbete med hemmen främja elevers allsidighet och personliga utveckling till aktiva, kreativa, kompetenta och ansvarskännande individer och medborgare.

Du ska utifrån de mål som ställs upp verka för att eleverna skall få en så god utveckling som möjligt, såväl kunskapsmässigt som socialt, samt aktivt påverka och stimulera eleverna till att uppnå målen. Du skapar undervisning som utifrån lärarens tolkning och förståelse möter kraven i skollag, läroplan, kursplan och ämnesplan.

Du ska vara ämneskunnig, handleda elever, planera och leda undervisningen, bedöma och betygssätta kunskapsutvecklingen. Du deltar aktivt i skolans utveckling och hjälper till att utveckla verksamheten. I din yrkesroll som ämneslärare åk 7-9 är du verksam inom grundskolans verksamhetsområde och arbetsleds av rektor på skolan. I uppdraget ingår mentorskap.

KVALIFIKATIONER
För tjänsten krävs lärarlegitimation, ämneslärarexamen åk 7-9. Behörighet i matematik, fysik och teknik.

Vi söker dig som tycker om att vara lärare och är nyfiken på nya människor. Ditt ledarskap kännetecknas av tydlighet och struktur och du har förmågan att leda och motivera elever samt skapa en trygg och lärorik undervisningsmiljö.

För att arbetet ska vara framgångsrikt behöver du ha en god samarbetsförmåga och vara relationsskapande, då goda relationer med såväl elever, vårdnadshavare som kollegor är grundläggande för arbetet. Du ser möjligheter, har god pedagogisk förmåga och gillar när det händer mycket omkring dig.

Vi erbjuder dig en arbetsplats där du blir en del av en engagerad och kompetent personalgrupp. På skolan arbetar vi utifrån en helhetssyn på eleverna och elevhälsoarbetet har en central funktion. För dig som nyutexaminerad erbjuder vi en introduktionsperiod med mentor. Det är vår förhoppning att du vill vara med på vår resa och bidra till att göra oss till en bättre skola.

ÖVRIGT
Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Lärare i matematik, fysik och teknik till Vifolkaskolan 7-9

Mjölby kommun - Utbildningsförvaltning