skoljobb.se

Lärare i hem- och konsumentkunskap, åk 6-9, Töjnaskolan, Sollentuna

Regioner
Utgår

2021-09-19

Ansök nu

Lärare i hem- och konsumentkunskap, åk 6-9, Töjnaskolan, Sollentuna

Töjnaskolan är i nuläget en skola med ca. 720 elever från förskoleklass till årskurs 9. Vi är i en utvecklingsfas och inom ett par år kommer skolan vara fullt utbyggd med tre paralleller i varje årskurs.

Skolan är belägen i centrala Sollentuna med goda kommunikationer.
Skolbyggnaden är helt nybyggd och inför läsåret 20/21 flyttade verksamheten in i de nya lokalerna som är anpassade efter verksamhetens behov.

Verksamheten bygger på en värdegrund där ledorden är ordning och reda, trygghet och hög kvalitet. Vår personal arbetar i team och där ett kollegialt lärande är en naturlig del för vår personal för att kunna ge våra elever bästa möjliga undervisning. Alla ska känna sig trygga och alla ska samverka för att skapa de bästa förutsättningar till utveckling för varje elev.

Vill du vara med på vår utvecklingsresa?

Arbetsbeskrivning

Vårt fokus är att skapa goda förutsättningar för våra elever att utvecklas och nå goda resultat och vi söker nu en lärare, som vill vara med på vår utvecklingsresa.

Du kommer att undervisa i hem- och konsumentkunskap, för årskurserna 6-9.

Verksamheten är under läsåret 2021/2022 uppbyggd med tre paralleller i årskurserna F-7 och två paralleller i årskurserna 8-9. Arbetet sker i ett engagerat och kompetent arbetslag som ger möjlighet till samarbete och utveckling samt en delningskultur som bidrar till ett kollegialt lärande - allt för elevernas bästa och med fokus på elevernas forsatta utveckling.

Kvalifikationer

Du är närvarande, engagerad och van att ta ansvar för elevernas lärande. Det är även viktigt att du är självgående och kan leda, motivera och skapa engagemang hos eleverna som bidrar till deras utveckling.

Du har en god samarbetsförmåga och arbetar bra tillsammans med andra människor och kan relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt.

Främst söker vi dig som har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i hem- och konsumentkunskap, du som som studerar till lärare eller som har erfarenhet av arbete inom läraryrket kan också vara aktuell för tjänsten.

Utöver ämneskunskap ser vi gärna att:
• Du vill undervisa ämnesövergripande tillsammans med en grupp kollegor och med fokus på att vi arbetar tillsammans med och genom vår omvärld.
• Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet med både elever och kollegor.
• Du har förmågan att möta elevers olika behov genom att lyssna på elever, diskutera med kollegor och forma din undervisning utifrån framgångsfaktorer för undervisning, i dialog med kollegor och utifrån elevers intresse och inflytande.
• Du vill arbeta i team och bidrar till utveckling av verksamheten utifrån skolans utvecklingsarbete.

Skolan är i en utvecklingsfas och bygger upp ett högstadium och du ska vilja vara med i den utvecklingen, där du får möjlighet att påverka och vara nytänkande.

Vana att arbeta med IKT och Google Classroom är meriterande.

Vi erbjuder

Hos oss kommer du att erbjudas ett stimulerande arbete tillsammans med engagerade elever och pedagoger.

Alla elever har egen dator och du kommer att arbeta i moderna, fina och välutrustade lokaler.

Välkommen med din ansökan!

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! 

Dela detta jobb

Lärare i hem- och konsumentkunskap, åk 6-9, Töjnaskolan, Sollentuna

Sollentuna kommun