skoljobb.se

Lärare i fritidshem till Bjälbotullskolan

Regioner
Utgår

2022-05-24

Ansök nu

Lärare i fritidshem till Bjälbotullskolan

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med drygt 28 000 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på äldreboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss?

Är du den vi söker?

Bjälbotullskolan är en av två F-5 skolor i Skänninge. På skolan går cirka 170 elever och i fritidsverksamheten går cirka 100 elever. På skolan arbetar 25 personal. Vår pedagogiska personal är indelad i 3 arbetslag varav fritids är ett av dessa. Fritidsverksamheten är organiserad i 4 elevgrupper och personalen är indelad i arbetspar som ansvarar för varsin grupp. Utvecklings- och planeringsarbete sker i det gemensamma arbetslaget. Arbetsparet ansvarar sedan för att planera och anpassa verksamheten utifrån sin elevgrupp.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att ingå i fritidshemmets arbetslag och i huvudsak arbeta i vårt fritidshem, även arbetsuppgifter i grundskolan ingår i uppdraget. Du kommer eventuellt att ansvara för ämnesundervisning i bild, idrott eller musik i årskurs 3-5. Lärare med inriktning mot arbete i fritidshem innebär att du är skicklig på barns kommunikation, fritid och kultur. Uppdraget innebär att möta elever mellan 6 och 12 år före, efter och under skoldagen och sätta elevernas sociala utveckling i fokus. Utifrån de mål som uppställts för verksamheten skall lärare i fritidshem i samarbete med andra befattningar skapa en god pedagogisk verksamhet som syftar till att främja barns/ungdomars lärande och utveckling, samt inspirera barn/ungdomar till nya upptäckter och intressen.

KVALIFIKATIONER
Du har lärarexamen från högskola med inriktning mot arbete i fritidshem, meriterande om du har utbildning i musik, bild eller idrott.

Du har förmågan att tala tydligt samt utstrålar trovärdighet och självförtoende. Du har förmågan att hålla presentationer, föreläsningar och utbildningar och anpassa dessa efter målgruppens behov och återkoppling.

Du står för god etik och sunda värderingar. Du försvarar lika möjligheter både inom organisationen och samhället i stort.

Du har förmåga att noggrant analysera och bedöma olika typer av data för att dra väl genomtänkta slutsatser samt för att skapa fungerande lösningar.

Du har förmågan att arbeta tillsammans med andra människor och i samtal och resonemang är du lyhörd, inlyssnande samt kommunicerar på ett tydligt sätt.

På Bjälbotullskolan erbjuder vi ett intressant arbete med erfarna kollegor, goda möjligheter till kompetensutveckling, introduktionsår med mentor för dig som är nyexaminerad och ett generöst friskvårdsbidrag.

ÖVRIGT
Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Intervjuer kommer ske fortlöpande. Tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Dela detta jobb

Lärare i fritidshem till Bjälbotullskolan

Mjölby kommun - Utbildningsförvaltning