skoljobb.se

Lärare i fritidshem/fritidspedagog till Gröndalsskolan

Regioner
Utgår

2022-05-24

Ansök nu

Lärare i fritidshem/fritidspedagog till Gröndalsskolan

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

I våra skolor och på våra fritidshem ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare i fritidshem/fritidspedagoger:

  • Planera, genomföra och utvärdera verksamheten med utgångspunkt från nationella mål och riktlinjer.
  • Tillämpa en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer.
  • Erbjuda en meningsfull fritid som utgår ifrån elevernas behov, intressen och erfarenheter.
  • Inta ett demokratiskt och empatiskt förhållningsätt. Där god omsorg kombinerat med undervisning, tillsammans stimulerar elevens utveckling och lärande.

Arbetsplatsbeskrivning

Gröndalsskolan är en F-5 skola som läsår 2022/23 inrymmer ca 370 elever fördelat på fyra arbetslag.  Våren 2021 flyttade vi till en helt nyrenoverad skola, som ligger vid sjön Trekanten.  Vi har där en stor skolgård där vi har en väl utvecklad rastverksamhet. Skolan ligger också nära till skog och mark, där vi bedriver utepedagogik. I Gröndalsskolan är samarbetet väl utvecklat från förskoleklass till årskurs fem. För att ge barnen helhetsperspektiv på sitt lärande är vårt arbetssätt undersökande och tematiskt. Under det tematiska arbetet samverkar hela arbetslaget, vi kan på detta sätt arbeta i mindre grupper vilket möjliggör ett praktiskt och upplevelsebaserat arbetssätt. Grunden till vårt värdegrundsarbete är den lösningsinriktade pedagogiken, LIP. Vi har sen i augusti 2018 startat en grundsärskola som omfattar skolverksamhet F-3 med tillhörande fritidshemsverksamhet. 

Arbetsbeskrivning

Du ska tillsammans med övriga pedagoger på skolan arbeta så Stockholm stads riktlinjer för fritidshemmet förverkligas. Du ska ha god kännedom om fritidspedagogens uppdrag enligt läroplanen och andra styrdokument.

Ni arbetar för att ge eleverna en trygg och säker miljö som lockar och utmanar barnen till lek, aktivitet, skratt och lärande.

Ni planerar, leder, utvecklar och bedriver den pedagogiska verksamheten så att den stimulerar och utmanar elevernas sociala förmågor och demokratiska förhållningssätt.

Ni arbetar aktivt för verksamhetens värdegrund och arbeta mot diskriminering.

Du förstår vikten av och kan skapa goda relationer med föräldrar då det är en förutsättning för att skolan ska kunna göra ett bra arbete och lyckas. Det är på fritids som föräldrar dagligen möter skolan, där är du en viktig kontaktlänk

Vi söker dig, en erfaren, engagerad och positiv fritidspedagog, som älskar att hjälpa barn att utvecklas.
 
Kvalifikationer

Vi söker dig som har fritidspedagogexamen/examen lärare i fritidshem.

Du har ett engagemang för att driva och utveckla fritidshemmet.

Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år, introduktionsperioden.
Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat.
Läs mer på www.pedagogstockholm.se

Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Anställningsform      Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning      Heltid
Tillträde      20220811
Antal lediga befattningar      1
Sysselsättningsgrad      100%
Ort      Stockholm
Län      Stockholms län
Land      Sverige
Referensnummer      2022/3349
Kontakt
  • Marianne Söderholm, 0761222270
Publicerat      2022-05-10
Sista ansökningsdag      2022-05-24

Dela detta jobb

Lärare i fritidshem/fritidspedagog till Gröndalsskolan

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen