skoljobb.se

Lärare fritidshem hela dagen!

Välkommen till Tabergsskolan!
Vill du ha ett av de viktigaste och roliga uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje!


Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att tillsammans med andra medarbetare och chefer skapa en modern organisation där vi har fokus på att:
 

  • vara en skola för alla
  • öka kvaliteten i undervisningen
  • skapa tydligare ansvar, styrning och ledning
  • utveckla samarbetsformer på skolan
  • utveckla vårt arbete kring tillgänglig lärmiljö


Vi arbetar intensivt med att förbättra lärares arbetsmiljö och arbetsbelastning för att se till att lärare får vara just lärare. Vi har en fantastisk skola med god kvalité, men vi ska bli ännu bättre. Vi vill bygga en verksamhet där allas kompetens tas till vara för att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra elever.

Tabergs skolområde består av 2 F-5 skolor, Tabergsskolan med ca 220 elever och ca 40 anställda och Taheskolan med ca 130 elever och ca 16 anställda. Skolorna ligger i Taberg, söder om Jönköping. Skolorna har nära till fantastisk natur. 

Detta får du arbeta med
Vi erbjuder dig att helt arbeta som lärare fritidshem hela dagen. Under tiden som fritidshemmet inte är öppet arbetar du trygghetsskapande och med rörelseaktiviteter för våra elever, som är ditt uppdrag utifrån Lgr11. Tid för planering tillsammans med övriga lärare i fritidshem finns varje dag.

I arbetet som lärare i fritidshem på Tabergsskolan ingår du i arbetslaget fritidshem. Dina kollegor är precis som du utbildade. Arbetsuppgifterna utgår från den pedagogiska planeringen som du gör tillsammans med dina kollegor. Du tar ansvar för att systematiskt dokumentera, analysera, utvärdera och följa upp elevernas lärande. Du kommer tillsammans med övriga kollegor att organisera, strukturera och driva verksamheten utifrån styrdokumenten och arbeta för att fånga elevernas intressen och utifrån det skapa rolig och utmanande undervisning. På Tabergsskolan är vi alla lagspelare och inser vikten av kollegialt lärande.


Din kompetens
Du är utbildad lärare med inriktning mot fritidshem, eller liknande examen. Är du nyutbildad och ännu inte har fått din legitimation är du också välkommen att söka tjänsten. Du förväntas ha god vana att hantera moderna IKT-verktyg. Vi söker dig som brinner för elevers utveckling och vill vara med och göra skillnad.

Du är kommunikativ och har lätt att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du strävar efter att utveckla varje elevs förmågor. Vi ser gärna att du har ett elevnära arbete runt värdegrund och trygghet. Du är en person som finns till för alla elever på skolan och du anammar skolans gemensamma förhållningssätt.


Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Vill du veta mer? Gå gärna in på vår hemsida och se vår presentationsfilm.
Vi kommer löpande intervjua under annonseringstiden. Välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer?
Tobias Möller Alderhammar, rektor, 036-10 38 03
Pernilla Eng, Lärarförbundet, 036-10 38 45

Dela detta jobb

Lärare fritidshem hela dagen!

Jönköpings kommun