skoljobb.se

logo

Lärare Arbetsintegrerad lärarutbildning

Företag Gagnefs kommun
Regioner
Utgår

2022-05-29

Ansök nu

Lärare Arbetsintegrerad lärarutbildning

Gagnef

Gagnefs kommun är Gagnefs kommuns största och mest spännande arbetsgivare! Här finns jobb i 150 olika yrkesgrupper. Tillsammans gör vi skillnad för invånare och besökare i kommunen.

Som medarbetare i Gagnefs kommun delar vi en gemensam värdegrund – det vill säga de grundläggande värderingar och förhållningssätt som gäller. Den genomsyrar vårt dagliga arbete.

Gagnefs kommuns värdegrund

  • Jag är här för alla i Gagnefs kommun

  • Jag är kommunikativ och möter människor med respekt

  • Jag ser utvecklingsmöjligheter, reflekterar och agerar

 

I Gagnefs kommun har vi övervägande behöriga lärare i våra skolor vilket vi är mycket stolta och glada för. Vi erbjuder kontinuerligt fortbildningar för att utveckla undervisningen och vi har ett nära samarbete med högskolan Dalarna. Några av våra skolor tar emot studenter från lärarutbildningen, ett utbyte som berikar oss med ny forskning kring skolutveckling. Vi strävar efter ett tvålärarsystem i de lägre årskurserna och ett nära samarbete i arbetslagen kring eleverna för att skapa trygga och inkluderade lärmiljöer för alla barn. Vi satsar på att utveckla elevhälsoarbetet, ett ansvar som vi alla delar som arbetar i skolan. Den digitala utvecklingen går fort och Gagnefs kommun ligger i framkant när det gäller att utveckla undervisningen utifrån läroplansmålen. Eleverna i år 5-9 har 1-1 datorer och övriga klasser använder Ipads i undervisningen.

Arbetsuppgifter

Den här tjänsten är en del av Högskolan Dalarnas Arbetsintegrerade lärarutbildning. Samtidigt som du studerar till lärare på 75%, har du en tjänst på en av kommunens skolor som lärare på 50%. Du arbetar nära ditt arbetslag och din handledare. Tillsammans med dem bedriver du undervisning inom ditt utbildningsområde. Du anpassar lärandemiljön utifrån varje elevs individuella behov. I ditt uppdrag ingår bland annat att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument och elevens behov och intressen, enskilt och tillsammans med arbetslaget. Tillsammans med arbetslaget bidrar du till att skapa en helhet kring eleven. Ditt ansvar som lärare ökar i takt med utbildning, när du känner dig redo för mer ansvar och stäms av kontinuerligt med din handledare och rektor. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är antagen till Grundlärarprogrammet Förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3 arbetsintegrerad utbildning på Högskolan Dalarna med start HT 2022. Du har erfarenhet av arbete som obehörig lärare/vikarie, ett ledarskap som bedöms lämpligt för rollen som lärare, god förmåga att kommunicera i tal och skrift, god förmåga att arbeta enskilt och i grupp, god förmåga att hantera utmaningar på ett positivt och lösningsfokuserat sätt, förmåga att reflektera över ditt eget lärande och lärostil och du är strukturerad, flexibel och självgående.

Före anställning ska giltigt utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas.

Villkor

Tjänsten avser 50% anställning med tillträde augusti 2022. Anställning sker 1 läsår i taget. Förutsatt att studierna på den arbetsintegrerade utbildningen fortgår och rektor ser att anställningen fungerar bra anställs du fortlöpande återkommande studieår. Placering sker på en av kommunens skolor efter överenskommelse med den som söker tjänsten och ansvarig rektor.  Sök gärna din anställning så snart som möjligt, då rekryteringsprocessen sker löpande under våren.

Som medarbetare i Gagnefs kommun kommer du att ingå i ett sammanhang där du har nära till både kunder/brukare/medborgare och kollegor. Vi arbetar ständigt med att bredda vår kompetens och vår arbetsmiljö präglas av att vi stöttar, stärker och utvecklar varandra i vår profession. Som en del av Gagnefs kommun tillhör du en arbetsplats med stort fokus på utvecklingsfrågor - för att kunna möta såväl dagens som framtidens utmaningar.

Övrigt

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljning av platsannonser. Vi har i förväg beslutade annonserings och sökvägar. Insända ansökningshandlingar återsändes ej. 

Personer med skyddade personuppgifter rekommenderas att skicka ansökan med brevpost till adress; Gagnefs kommun,785 80 Gagnef.  I ansökan ska framgå vilken tjänst som söks och en tydlig information om myndighetsbeslut om skyddade personuppgifter. Önskvärt är att Skatteverkets beslut om skyddade personuppgifter följer med ansökan för att ansökan ska kunna skyddas på rätt sätt från början.  

Anställningsform

     Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning

     Deltid

Löneform

     Månadslön

Antal lediga befattningar

     2

Sysselsättningsgrad

     50%

Ort

     Gagnefs kommun

Län

     Dalarnas län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2022/20

Kontakt

  • Evelina Bark Nordin, 0241-15265

Facklig företrädare

  • Lärarförbundet, 0241-151 00

  • Lärarnas Riksförbund, 0241-151 00

Publicerat

     2022-02-08

Sista ansökningsdag

     2022-05-29

Dela detta jobb

logo
Lärare Arbetsintegrerad lärarutbildning

Gagnefs kommun