skoljobb.se

Vi har bestämt oss! Vi ska bli en kommun i framkant – och har allt som krävs för att lyckas. Korta beslutsvägar, stabil ekonomi, samarbete över verksamhetsgränser och viljan att våga mer. Våra höga ambitioner ger dig med eget driv möjligheter att växa och skapa positiv förändring för medborgarna. Som medarbetare i Ekerö kommun får du en värdefull roll i vår unika övärld – och vi ser fram emot din ansökan.

SANDUDDENS SKOLA är en F-6 skola på Ekerö med drygt 380 elever. Skolan ligger vackert belägen på gränsen mellan bostadsområde och natur med tillgång till både skog och sjö. Skolan befinner sig i ett utvecklingsskede, då det inom några år planeras för utbyggnad och förädling av skolan. Skolan kommer inom en femårsperiod vara en fullt utbyggd F-9-skola.

Länk till Ekerö kommuns hemsida

Arbetsbeskrivning
I Ekerö kommun får lärare tid till barnen och undervisningen – idag är vi en av Sveriges främsta skolkommuner. Våra omgivningar är som gjorda för att knyta an till delar ur läroplanen med vår rika natur och kulturhistoria. För att ge eleverna de bästa förutsättningarna delar våra kommunala skolor kontinuerligt med sig av erfarenheter och lärdomar med varandra. Här ser vi på det kollegiala lärandet som en förutsättning för elevernas utveckling.

Sanduddens skola når mycket höga resultat inom flera områden. Våra enkäter visar att både personal och elever trivs bra och känner sig trygga. Resultat på nationella prov och meritvärden är mycket höga. Vi har ett gott samarbete med vårdnadshavare.

Inför höstterminen 2022 söker vi efter två lärare som kan vara med att bygga Sanduddens nya skola. Den ena tjänsten innebär i dagsläget undervisning på lågstadiet och den andra på mellanstadiet. Vi ser att du med fördel har en bred ämneskombination. Du är mentor för en grupp elever och samarbetar i arbetslaget och med elevhälsan. Tillsammans med årskursernas övriga lärare samplanerar ni för en gemensam röd tråd, men undervisar i era ämnen. Du förstår vikten av att undervisningen du bedriver ska vara kreativ och stimulerande samtidigt som din undervisning vilar på beprövad erfarenhet och forskning.

Du är en lärare som har god kompetens att undervisa i dina ämnen. Du ser vikten av att bygga trygga grupper som en förutsättning för lärande. Du är väl förtrogen med att arbeta med betyg och bedömning. Du ser all personal som finns med under skoldagen som en tillgång och tillsammans bildar ni ett team för att skapa bästa förutsättningarna för eleverna. Du deltar i skolans kompetensutveckling och verkar för det kollegiala lärandet. Du bidrar med dina idéer och är delaktig i skolans olika utvecklingsområden. Sanduddens skola har arbetat upp en god systematik för att utveckla den egna undervisningspraktiken i samarbete med ämneskollegor. Vår senaste satsning innebär en fördjupning i Lektionsdesign och Kooperativt lärande.

Kvalifikationer
Vi söker dig/er som är legitimerade lärare och det är meriterande om ni har en 4-9-utbildning eller motsvarande inför våra framtida utbyggnadsplaner! Om några år är det tänkt att Sanduddens skola ska byggas ut att även omfatta högstadiet, och det är en fördel om befintlig personal finns på plats för att vara med och forma vårt nya högstadium!

Du har god förmåga att ansvara för, planera, genomföra och följa upp verksamheten. Du är stresstålig, lyhörd, förtroendeingivande samt mål- och lösningsinriktad. Du har en barnsyn där ett inkluderande arbetssätt på skolan är en självklarhet. Du måste således vara intresserad av att fortsätta utveckla vårt arbete med ett lågaffektivt bemötande i vårt möte med eleverna. Vi värdesätter din ansvars- och samarbetsförmåga, din omsorg om barnen samt ditt glada och positiva sätt. Arbetet förutsätter att du är en drivande och kunnig person som är bra på att samarbeta med kollegor, ledning, elever och föräldrar.

Vill du utvecklas i en positiv arbetsmiljö och bidra till att vår verksamhet fortsätter att utvecklas, är du välkommen till oss! Vi arbetar med löpande rekrytering, så vänta inte med din ansökan.

Tillträde: 2022-08-08
Omfattning: Heltid/Deltid 80-100%
Anställningsform: Tillsvidare

Länk till lediga jobb i Ekerö kommun

Om Ekerö kommun
Vi är en mängd olika verksamheter som tillsammans skapar en unik kommun – där vi alla hjälps åt över enhets- och verksamhetsgränser.
Vi lever vår värdegrund som innebär ett stort engagemang, god kommunikation med öppen dialog och ett professionellt förhållningssätt. Som en mindre kommun i stockholmsregionen kan vi både erbjuda närhet till varandra och en ambitiös utvecklingsresa. För att bli en kommun i framkant behöver vi fylla på med nya perspektiv, och vi hoppas att du vill vara med och bidra med dina.

Ekerö kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare och strävar efter ett tydligt fokus på hållbarhet. Under förutsättning att verksamhetens möjlighet att uppfylla sina mål kvarstår, har kommunen en positiv inställning till distansarbete när så är möjligt.

Vi erbjuder t.ex. friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess ber vi dig att skicka in ansökan digitalt, och inte via e-post eller post.

Vi har redan tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och vill inte ha kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Karin Hallström

Biträdande rektor

08-124 574 86

Jessica Forsström

Skyddsombud, företrädare Lärarnas Riksförbund

08-124 577 82

 

Sofia Johansson

Företrädare Lärarförbundet

08-124 577 79

 

Du ansöker senast 2022-05-22 genom att klicka på knappen nedan.

Länk till den här sidanhttps://web103.reachmee.com/ext/I017/1102/main?site=6&validator=e296c13665bf18a1267ca09f4532b5fb&lang=SE&rmpage=job&rmjob=1313&rmlang=SE

Lärare åk 1-3 samt åk 4-6

Regioner
Utgår

2022-05-22

Ansök nu

Dela detta jobb