skoljobb.se

Lärare 7-9 i matte/no som vill ha bra förutsättningar!

Regioner
Utgår

2020-08-11

Ansök nu

Lärare 7-9 i matte/no som vill ha bra förutsättningar!

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Allt börjar med bra lärare som har bra förutsättningar att utveckla sin undervisning. Vill du vara en del av de ämneslag som kommer att fortsätta utveckla undervisningen på Ribbaskolan? Trivs du med att samarbeta med andra lärare och vill du ha frihet att till stora delar själv styra din arbetstid.

Vi söker lärare i matematik och no i samband med att vi utvecklar undervisningen på Ribbaskolans högstadium. Vi kommer huvudsakligen organisera undervisningen på högstadiet så att tre lärare ansvarar för två klasser. Lärarna har samordnade och strukturerade schema för att man ska ges de bästa förutsättningar att  planera och utveckla undervisningen, i ett nära samarbete med andra lärare. Ömsesidigt förtroende mellan lärare och skolledning är en utgångspunkt för skolutveckling. Läraren har ett väl avvägt uppdrag, som är utformat genom en uppdragsdialog. Läraren ska ges möjlighet att så flexibelt som möjligt välja var, hur och tillsammans med vilka man utför planering, förberedelser och efterarbete för att tillgodose elevernas behov på bästa sätt.  Läraren bestämmer därmed själv var, när och hur man bäst använder tiden inom den yttre ramen för uppdraget.

Välkommen till oss
På Ribbaskolan får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare. Vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande, för att våra elever ska känna lärglädje hela vägen! Gränna skolområde består av Ribbaskolan F-9 i Gränna och Kumlabyskolan F-6 på Visingsö. Här arbetar totalt 75 personer och 600 elever har sin skolgång hos oss. Våra skolor erbjuder fina, fräscha och ändamålsenliga lokaler och vi finns i en vacker och inspirerande miljö vid Vättern. Högstadieskolan är byggd för tio år sedan med arkitektinspiration av den historiska miljön Gränna-Visingsö.

Vår övertygelse är att allt börjar med bra lärare. Lärare som har bra ämneskunskaper, bra relationer till eleverna och höga förväntningar på att alla elever kan och vill lyckas i skolan. Lärarna är organiserade både i arbetslag och i ämnesgrupper. Arbetslagen leds av lagledare och ämnesgruppen av ämnesledare. Arbetslagen ansvarar för elevernas helhetssituation och varje elev har en mentor. Ämnesgruppen fokuserar på undervisningen och didaktiska frågor.

Skolans elevhälsoarbete leds av biträdande rektor med ansvar för elevhälsa. Elevhälsoteamet arbetar med att följa upp och stötta arbetslag och elever så att adekvat stöd kan ges till elever som behöver det. Eleverna har inflytande över sin arbetsmiljö bland annat genom klassråd och elevråd. Skolan har ett föräldraråd som arbetar med övergripande och strategiska frågor.

Din kompetens
Du är legitimerad lärare eller på väg att bli. Vi söker dig som är en positiv lagspelare som alltid ser eleven först. Om du inte är lärare men har annan relevant utbildning i matematik och naturorienterande ämnen är du intressant för längre vikariat hos oss och kanske överväger du att kombinera arbete och kompletterande studier för att få lärarexamen.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. lTänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut. Sök därför redan idag!

Vill du veta mer?
Kontakta gärna rektor Pär Palmgren på telefon 036-10 66 60 eller via mail par.palmgren@jonkoping.se
Fackliga företrädare

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Förvaltning Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats Ribbaskolan i Gränna
Anställningsform Tillsvidare
Omfattning 100%
Tillträdesdag 2020-08-11
Sista ansökningsdag 2020-08-07
Referensnr 20-60-0442
Publicerad 2020-07-16

Dela detta jobb

Lärare 7-9 i matte/no som vill ha bra förutsättningar!

Jönköpings kommun