skoljobb.se

Lärare

Tycker du om att få elever trygga och få elever att tro på sig själva? Vill du jobba i ett team där alla jobbar för varandra, med ett tydligt och gemensamt förhållningssätt? Tycker du om att sprida glädje och skratt med elever och kollegor?  Då är detta ett jobb för dig!

Vi kallar det lärglädje!

Ditt nya jobb
Vi söker dig som tillsammans med medarbetare på enheten vill göra skillnad för våra barn och ungdomar! Du är en del av en nystart där du tillsammans med kollegor formar verksamheten och utbildningen för eleverna.
Arbetet innebär att för varje elev anpassa undervisningen utifrån den enskilda elevens behov men också att stödja eleverna i deras sociala relationer. Hos oss går elever med neuropsykiatriska funktionvariationer. Arbetet är aktivt och tålamodsprövande men också energigivande när vi lyckas.

Att arbeta som lärare på Jusö innebär även många kontakter som hemskolans personal, elevhälsa, rektorer, vårdnadshavare, socialtjänst och hälso- och sjukvård. Allt för att skapa en så god lärandemiljö som möjligt.

Välkommen till oss!
Gemensamma resursenheten omfattar två sjukhusskolor, tre resursenheter, Jusö samt ett rörligt förskole- och skolstöd. Inom enheten, som är en del av utvecklingsavdelningen, arbetar ca 45 medarbetare.

Resursenheterna och Jusö fungerar som kommungemensamma särskilda undervisningsgrupper och på dessa finns de elever som behöver mera stöd i undervisningen. Nu söker vi flera nya medarbetare till Jusö, en enhet i central Jönköping med 17 elever i åk 3-9. Vi arbetar utifrån en helhetssyn kring eleverna. Syftet med placeringen är att eleven ska få en fungerande skolgång genom olika åtgärder och anpassningar med målsättning att kunna komma tillbaka till hemskolan. Hemskolans rektor behåller därför ansvaret under placeringen.

Kompetenskrav
Vi söker legitimerade grundskollärare med inriktning Ma/No, Sv/So, Eng, Idrott, Bild och Musik. Har du tidigare arbetslivserfarenhet inom läraryrket eller annan arbetslivserfarenhet är det meriterande.
Du har ett hjärta för elever med behov av extra eller särskilt stöd. Har du specialpedagogisk kompetens samt erfarenhet av framgångsrikt arbete kring elever i behov av särskilt stöd och psykisk ohälsa är detta meriterande.

Som person har du en god, tydlig kommunikativ förmåga gentemot elever, kollegor och vårdnadshavare. Du har god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta tillsammans med andra för att alla ska lyckas i uppdraget, detta är en förutsättning. Du har lätt för att skapa och upprätthålla tillitsfulla pedagogiska relationer. Du skapar struktur i arbetet och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. I din undervisning använder du gärna din kreativitet. Du trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på flexibilitet.  
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länken till beställning av belastningsregister här. 

Rekrytering sker löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du veta mera
Eva Strandéus, chef Gemensamma resursenheten, tel 036 – 10 56 73
Klara Gustafsson, Lärarförbundet, tel 070 – 587 61 87
Karolina Ekström, Lärarnas Riksförbund, tel 070 – 353 92 26

Dela detta jobb

Lärare

Jönköpings kommun