skoljobb.se

Lågstadielärare - ett års vikariat på Färentuna skola

Regioner
Utgår

2022-12-31

Ansök nu

Lågstadielärare - ett års vikariat på Färentuna skola

Ref 1508-1508/2022

Vi har bestämt oss! Vi ska bli en kommun i framkant – och har allt som krävs för att lyckas. Korta beslutsvägar, stabil ekonomi, samarbete över verksamhetsgränser och viljan att våga mer. Våra höga ambitioner ger dig med eget driv möjligheter att växa och skapa positiv förändring för medborgarna. Som medarbetare i Ekerö kommun får du en värdefull roll i vår unika övärld – och vi ser fram emot din ansökan.

FÄRENTUNA SKOLA är en F-6 skola med ca 260 elever. På skolan finns både fritidshem och mellanstadieverksamhet "Klubben". Vi ligger på norra Färingsö omgivet av vacker natur. Vi beskriver oss som en byskola nära stan. En familjär och trygg skola med stor nyfikenhet. Vår vision är att vara en plats där alla växer (både elever och pedagoger). För att detta ska ske behövs glädje, kunskap och utmaningar som är våra tre ledord. I Färentuna har vi även ett tätt samarbete med förskolan som är vår närmsta granne. Vi har en ledningsgrupp där rektorn, utvecklingsledaren, arbetslagsledarna och förstelärarna driver verksamhetsutveckling både pedagogiskt/didaktiskt och organisatoriskt.

Länk till Ekerö kommuns hemsida

Arbetsbeskrivning
I Ekerö kommun får lärare tid till barnen och undervisningen – idag är vi en av Sveriges främsta skolkommuner. Våra omgivningar är som gjorda för att knyta an till delar ur läroplanen med vår rika natur och kulturhistoria. För att ge eleverna de bästa förutsättningarna delar våra kommunala skolor kontinuerligt med sig av erfarenheter och lärdomar med varandra. Här ser vi på det kollegiala lärandet som en förutsättning för elevernas utveckling.

En av våra lärare ska snart gå på föräldraledighet och vi söker därför en behörig lärare som kan vikariera under ett år, från och med slutet av januari 2023. Under VT-2023 är du mentor i årskurs 3 tillsammans med en kollega. Ni ansvarar för de nationella proven i klassen. Då vi har ett tätt samarbete mellan årskurserna, kommer du att ha några lektioner i andra klasser på lågstadiet samt visst specialpedagogiskt ansvar. 

Vi söker dig som arbetar systematiskt med planering, genomförande, bedömning och utvärdering av undervisningen. 

Som lärare på Färentuna skola ingår du i ett dynamiskt kollegium som präglas av utveckling och samarbete. Du kommer att få stöd av din mentorskollega och av ditt arbetslag. F-3 lärarna har också ett mycket bra samarbete med fritidspedagogerna. 

Kvalifikationer
För att du ska lyckas med uppdraget ska du:

  • Ha lärarlegitimation mot de yngre åldrarna.

  • Vara förtrogen med Lgr22 och styrdokumenten för skolan.

Vi ser gärna att du också uppfyller följande kvalifikationer:

  • Du har höga förväntningar på dina elever

  • Du har tilltron att varje elev gör rätt när hen kan

  • Du ser det som en viktig del av ditt uppdrag att ha en bra relation till dina elever och deras vårdnadshavare

  • Du är bra på att samarbeta med dina kollegor på skolan och på fritidshemmet

Tillträde: 2023-01-27 eller tidigare enligt övrenskommelse
Omfattning: 80-100%
Anställningsform: Visstid

Länk till lediga jobb i Ekerö kommun

Om Ekerö kommun

Vi är en mängd olika verksamheter som tillsammans skapar en unik kommun – där vi alla hjälps åt över enhets- och verksamhetsgränser.
Vi lever vår värdegrund som innebär ett stort engagemang, god kommunikation med öppen dialog och ett professionellt förhållningssätt. Som en mindre kommun i stockholmsregionen kan vi både erbjuda närhet till varandra och en ambitiös utvecklingsresa. För att bli en kommun i framkant behöver vi fylla på med nya perspektiv, och vi hoppas att du vill vara med och bidra med dina.

Ekerö kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare och strävar efter ett tydligt fokus på hållbarhet. Under förutsättning att verksamhetens möjlighet att uppfylla sina mål kvarstår, har kommunen en positiv inställning till distansarbete när så är möjligt.

Vi erbjuder t.ex. friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess ber vi dig att skicka in ansökan digitalt, och inte via e-post eller post.

Vi har redan tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och vill inte ha kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Roberta Johansson

Rektor

08-124 577 16

Victoria Lignell

LF ombud

08-124 577 79

Dela detta jobb

Lågstadielärare - ett års vikariat på Färentuna skola

Ekerö Kommun - Utbildningsförvaltningen