skoljobb.se

Lågstadielärare

Regioner
Utgår

2022-05-29

Ansök nu

Lågstadielärare

Utbildnings- och arbetslivsförvaltningen, Fårösundsskolan

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 2200 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Vilka är vi?

Fårösundsskolan är en liten skola som ligger i Fårösund på norra Gotland. Skolan har för tillfället ca 130 elever från förskoleklass till åk 9 och ca 25 medarbetare. Skolan är relativt nyrenoverad och lokalerna är väl anpassade för att bedriva skolverksamhet både inne och ute. Skolan har adekvata lokaler för undervisning upp till åk 9 med salar i för musik, hemkunskap, NO, Bild och slöjd. På skolan finns en bra idrottshall men också möjligheter att utnyttja fullstor idrottshall och bad en kilometer bort.

På Fårösundsskolan arbetar man tillsammans för att se till att eleverna får så bra utbildning som möjligt och samarbete mellan olika elevgrupper är ett sätt att öka trivsel och trygghet på skolan. Den lilla skolans format gör att engagerade medarbetare driver arbetet för skolutveckling på alla plan. Skolan ingår nu i ett rektorsområde där även Lärbro skola ingår. Till hösten kommer det skapas ett rektorsområde på Norra Gotland där 4 skolor ingår. Fårösundsskolan, Lärbro skola, Fole skola och Solklintsskolan i Slite.

Dina arbetsuppgifter

Du ska undervisa i en lågstadieklass på Fårösundsskolan. I arbetet ingår att delta i arbetslaget runt lågstadiet på Fårösundsskolan där även samarbetet med fritids igår.
Du kommer att undervisa i alla teoretiska ämnen i klassen och även jobba med klassövergripande grupper i SO och NO.

Vem är du?

Vi söker en legitimerad lågstadielärare med behörighet i alla teoretiska ämnen som ska undervisa i en lågstadieklass på Fårösundsskolan. Har du jobbat några år är det meriterande men att börja sin lärargärning på Fårösundsskolan med väl fungerande kollegor som kan stötta och hjälpa är också en möjlighet. Har du inte legitimation men har undervisat på lågstadiet i ett par år är du även då välkommen att söka.

Du är väl orienterad i de nya kursplanerna som börjar gälla till hösten och har jobbat med digitala hjälpmedel i din undervisning. På lågstadiet har eleverna Ipads och vi använder dem i olika inlärningssituationer men jobbar också mycket analogt med läroböcker, penna och papper. Vi använder lärplattformen Schoolsoft och kommunicerar internt med Officepaketet.

Blir du aktuell för tjänsten förväntas du gå STL tillsammans med andra lärare på Gotland som din fortbildning. STL är en fortbildning som alla lärare på Gotland gjort under en treårsperiod som syftar till att använda digitala hjälpmedel i elevernas skrivprocess.

Du är bra på att samarbeta.
Det visar du genom att genom att främja och utveckla andras idéer. Du delar med dig av information och expertis för att uppnå önskade resultat. Du dela ansvar för att eleverna ska nå utbildningens mål och hjälper till på det sätt det behövs för att gruppen ska prestera. Du är bra på att hitta sätt att kompromissa; identifiera motpartens behov för att uppnå ”win-win” resultat.

Du är bra på att kommunicera.
Förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt. Du lyssnar effektivt, håller andra informerade och ger specifik och konstruktiv feedback
Du hanterar frågor och problem direkt och öppet, snarare än senare i andra sammanhang.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6700 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är över 61 000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Anställningsform      Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning      Heltid
Tillträde      2022-08-15
Löneform      Månadslön
Antal lediga befattningar      1
Sysselsättningsgrad      100%
Ort      Gotland
Län      Gotlands län
Land      Sverige
Referensnummer      2022/565
Kontakt
  • Jan Källström, 0498-204371
Publicerat      2022-05-04
Sista ansökningsdag      2022-05-29

Dela detta jobb

Lågstadielärare

Region Gotland - Utbildnings- och arbetslivsförvaltningen