skoljobb.se

Salem är den nära kommunen. Här är det nära till beslut och påverkan, nära till rekreation i naturreservat och lokal service. Stockholm når du på 30 minuter med bil eller tåg. Vi har 16 000 invånare och närmare 1000 anställda. Vårt arbete genomsyras av värdeorden samarbete, tillgänglighet, engagemang och nytänkande.

Våra verksamheter visar ofta mycket goda resultat. Ditt arbete är viktigt och bidrar till att kommunen blir ännu mer attraktiv att bo och leva i. Vi erbjuder våra medarbetare ett brett friskvårdsutbud, en rökfri arbetstid och flexibla arbetstider där det är möjligt. Vi strävar också efter mångfald och jämställdhet.

Nytorpsskolan i Rönninge är en F-9 skolan med ca 290 elever och 40 anställda. Vi finns mitt i villabebyggelsen, nära skog och sjö. Det är lätt att ta sig hit både kommunalt, med bil eller en skön promenad från pendeln. Vår vackra närmiljö nyttjar vi flitigt; i vår utepedagogik och på fritids för de yngre, och vid frilufts- och aktivitetsdagar för de äldre eleverna. Våra ledord är: vi vill, vi kan, vi vågar och vi får!

Arbetsbeskrivning

Som kurator på Nytorpsskolan får du möjligheten att vara med och påverka elevernas hela skoldag.

Vi är en enparallellig skola från förskoleklass till år 9. Här arbetar du nära verksamheten och ingår i skolans elevhälsoteam där också rektor, specialpedagoger, skolsköterska och skolpsykolog ingår. Du kommer att arbeta tillsammans med skolans alla professioner i det förebyggande och främjande arbetet på skolan.

Arbetsuppgifterna är varierande och du planerar ditt arbete självständigt. I arbetet har du stödjande samtal med elever, handleder personal och förmedlar kunskap till vårdnadshavare. Med ditt arbete stöttar du skolans utveckling genom att vara delaktig i att driva och utveckla det främjande och förebyggande arbetet för elevernas hälsa och utveckling.

I kommunen finns ett nätverk för kuratorer där du träffar kollegor inom samma profession. 

Kvalifikationer

Du är utbildad socionom eller har annan utbildning som arbetgivaren bedömer som likvärdig.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med barn och unga och har arbetat i skolmiljö.
Du är målinriktad, har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Ditt förhållningssätt är inkluderande och du trivs med att själv kunna planera och prioritera ditt arbete. Du driver utvecklingsarbete utifrån analys av tidigare resultat och följer forskningen på ditt område. Det är viktigt att du god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi arbetar tillsammans och lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Egenskaper

Vi ser att du är person som är tydlig och strukturerad samt har ett genuint intresse av och engagemang för barn och ungdomar. Du har mycket god samarbetsförmåga med olika professioner och vill vara en del av hela verksamheten. Tjänsten ställer höga krav på självständighet och förmåga att prioritera.

Anställningsvillkor

Deltid tillsvidare 75% 

Tillsättning av tjänsten kan ske omgående.

Sista ansökningsdag 2019-12-13

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Salems kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Det är dessutom viktigt att Du fyller i din ansökan noggrant då dina meriter kommer att viktas mot andra sökande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Salems kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Anna Kiltorp

Rektor

0853259140

anna.kiltorp@salem.se

 

Kurator Nytorpsskolan 75%

Regioner
Utgår

2019-12-13

Ansök nu

Dela detta jobb